Serviciile de repatriere se ocupă cu rezolvarea sarcinilor cele mai grele pentru tine, pentru a-ți oferi puțină ușurare în acest moment greu din viața ta.
Întregul proces de repatriere al cetățenilor români decedați în afara țării se poate dovedi complex și greoi, pentru o persoană din afară. Atunci când apelezi la o firmă de repatriere decedați, ai garanția experienței acestora în gestionarea transportului de corpuri neînsuflețite. Mijloacele de transport sunt dotate corespunzător, pentru a deplasa persoana draga în cele mai bune condiții, în cel mai scurt timp posibil.
Care sunt primii pași pe care trebuie să îi parcurgi?
Imediat ce s-a constatat decesul, apropiații vor trebui să ia legătura cu o firmă specializată în repatrierea decedaților. Firma va solicita toate detaliile și informațiile necesare legate de persoana decedată și locul tragediei, pentru a întocmi un plan de acțiune. În urma discuției cu reprezentanții firmei de repatriere, apropiații vor decide care sunt serviciile de care au nevoie, iar pe baza acestora vor fi estimate costurile totale.
Care sunt costurile pentru repatrierea decedaților în Europa?
Numărul de kilometri dintre locul de unde trebuie preluat trupul neînsuflețit și locul unde familia așteaptă venirea, influențează costul transportului. Fiecare firmă de repatriere decedați îți stabilește costurile după propriile criterii și se poate ajunge la un acord comun, în baza unei înțelegeri.
Eden Repatriere își arată compasiunea pentru clienți în acest eveniment tragic din viață prin servicii funerare la prețuri accesibile.
Ce se întâmplă după ce a avut loc decesul în străinătate?
Fiecare situație de deces este diferită, însă, în general, dacă persoana decedată a fost victima unui accident rutier, trupul neînsuflețit este preluat de o instituție medicală locală, ce eliberează certificatul de deces. Până la preluarea decedatului pentru repatriere, o firmă privată de pompe funebre menține decedatul.
Păstrarea persoanei decedate în camera frigorifică până la preluare poate fi taxată cu 100 -700 Euro, în funcție de tarifele companiei.
Procedurile ce trebuie urmate în urma decesului în străinătate
Dacă se întamplă un eveniment tragic unei persoane dragi, printre primele lucruri ce trebuie făcute, este anunțarea autorităților din statul respectiv. Pentru situatiile în care cauza decesului nu este cunoscută, trupul neînsuflețit este preluat de o instituție autorizată care va efectua autopsia.
In situatiile în care cauza decesului este cunoscută și nu se doreste autopsia, familia trebuie sa întocmeasca o cerere în acest sens.
Cât durează repatrierea
De obicei, preluarea și transportul trupului neînsuflețit durează 72 de ore. În cazul în care cauza decesului este necunoscută și sunt necesare mai multe investigații, procesul de repatriere se poate prelungi.
Pentru cazurile în care persoana a murit din cauze naturale, întregul proces de repatriere durează aproximativ 7 zile.
Certificatul de deces internațional poate fi eliberat de către autoritățile statului în care s-a produs decesul, în cazul în care familia nu dorește ca actul să fie emis de consulatul sau ambasada României din țara respectivă, este nevoie de acest document ca dovadă pentru emiterea variantei certificatului de deces românesc.
Acestea sunt principale informații pe care trebuie să le știi în cazul unui deces în străinătate. Pentru mai multe informații accesați site-ul erepatriere.ro. Eden Barabant oferă servicii de repatriere complete, fiindu-ți alături pe tot parcursul procesului funerarar.