Consumi adesea sirop de cătină? Atenție la ingrediente!

May 18, 2021
14
Views


Totuși, nu toate siropurile de cătină sunt la fel, iar unele dintre acestea pot face mai mult rău decât bine, din cauza conținutului ridicat de zahăr. De aceea, este necesar ca cei care consumă sau cei care doresc să introducă acest superaliment în alimentație să acorde atenție listei de ingrediente și să aleagă varianta optimă.

Compoziția ideală a siropului de cătină

Un sirop de catina de calitate, care menține beneficiile pe care acest fruct le aduce sănătății, trebuie să fie obținut prin presare la rece. Această metodă asigură păstrarea tuturor proprietăților nutritive intacte un timp cât mai îndelungat. Dacă acest criteriu este îndeplinit, se poate merge mai departe, la lista de ingrediente a siropului. În mod evident, ingredientul principal trebuie să fie cătina, prezentă în compoziție într-o proporție de aproximativ 70%. Restul ingredientelor au rol de conservant, iar acestea sunt zeama de lămâie și zahărul invertit din sfeclă. Așadar, după cum se poate observa, un sirop de cătină care își menține proprietățile curative nu ar trebui să conțină prea multe ingrediente, iar toate acestea sunt naturale.

Dintre toate cele trei ingrediente menționate, probabil că cel care pune semne de întrebare este zahărul invertit. Tot acesta este și ingredientul căruia consumatorii trebuie să îi acorde cea mai mare atenție atunci când consultă eticheta produsului ales. Zahărul invertit este total diferit de cel alb, care este atât de dăunător organismului. De aceea, producătorii care pun accent pe calitate, așa cum este Din Eden, folosesc doar zahăr invertit în compoziția siropurilor naturale, inclusiv în cel de cătină.

Ce este zahărul invertit?

Zahărul invertit este alternativa sănătoasă la zahărul alb, fiind un îndulcitor care elimină necesitatea organismului de a prelucra și transforma zaharoza în glucoză și fructoză. Dacă cele două molecule nu ar fi obținute, acestea nu ar putea pătrunde în sistemul circulator prin peretele intestinului. Însă, procesul de invertire este destul de solicitant pentru organism, acesta fiind unul dintre motivele pentru care consumul de zahăr alb este atât de dăunător. În primul rând, resursele de invertază – o enzimă utilizată în acest proces de transformare – sunt epuizate, ceea ce poate conduce la stări de oboseală, astenie și chiar intoleranțe alimentare. Apoi, pe lângă această enzimă, organismul mai folosește și calciu în procesul de invertire. Cantitatea de calciu folosită este destul de mare, iar dacă resursele se reduc vor avea de suferit dentiția și întreg sistemul osos. În timp pot să apară tulburări intestinale, lipsă de calciu și chiar osteoporoză.

Doar consumând un sirop de cătină obținut prin presare la rece, care conține ingrediente atent alese, fără conservanți artificiali, coloranți și arome, se poate asigura aportul de vitamine și minerale necesar pentru o bună funcționare a organismului!





Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *