Ce spun medicii depre importanta tomografiei dentare in inserarea unui implant dentar

March 24, 2022
17
Views


Cu toate acestea, implanturile dentare nu sunt un remediu universal; pentru a fi eficiente, ele necesită o plasare corectă. De aceea, este important să faceți o tomografie dentară înainte de a vă supune procesului de inserție a implantului dentar. În aceste rânduri, medicii de la Life Dent Implant vor explica importanța tomografiei dentare în inserția implanturilor.

Tomografia computerizată este esențială pentru procedura de implantare dentară,  deoarece „fotografierea” acestei zone îi permite medicului dentist să vadă densitatea osoasă și anatomia din regiunea în care va fi plasat implantul.

Aceste date sunt esențiale pentru a determina dacă operația de implant dentar este sau nu potrivită pentru dumneavoastră.

 

Tomografia dentară (CT):

 – Provine din cuvintele grecești tome (secțiune) și grapho (scris), care au fost folosite de oamenii de știință pentru a descrie tehnica.

 

– Este o opțiune non invazivă de a identifica leziunile interne ce altfel nu pot fi identificate, decât prin intervenții chirurgicale sau prin autopsi.

 

– Încorporează tehnologia razelor X, care sunt preluate de un sistem de soft computerizat pentru a reproduce imaginile secțiunii analizate în format 3D, permițând astfel medicilor să analizeze în detaliu structurile ososase.Este o procedură de mare finețe, care necesită imobilizarea pacienților pe toată durata procedurii.

 

– Durează în jur de câteva minute, nu doare deloc și nu necesită nicio pregătire suplimentară înainte.

 

Ce rol joacă tomografia dentară în inserarea implantului dentar?

Medicii implantologi susțin că implantarea este o procedură complicată care necesită o planificare asistată de o tomografie sau cel puțin o radiografie, pentru ca operația să fie una reușită.

CT este utilizat pentru a crea un model 3D al maxilarului, care este util pentru urmărirea pre și postoperatorie.

În prezent, este aproape imposibil să se implanteze o proteză dentară fără utilizarea tomografiei tridimensionale (3D), care îmbunătățește în mod semnificativ calitatea  rezultatului final și reduce șansele de greșeală pentru stomatologi.

Având în vedere tehnologia sofisticată de astăzi, este greu de imaginat inserarea unui implant dentar fără o tomografie.

 

Medicii implantologi ai clinicii dentare Life Dent Implant din Bacău sunt meticuloși în sfaturile preoperatorii pe care le oferă pacienților înainte de începerea tratamentelor și efectuează întotdeauna testele necesare astfel încât totul să se desfășoare în cele mai sigure si optime condiții.

 

 

Contact:

str. Razboieni, nr. 21, Bacău

0775 370 876

office@lifedentimplant.ro

programari@lifedentimplant.ro

www.lifedentimplant.ro

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *