Câți români și românce apelează la epilarea inghinală?

October 12, 2022
14
Views


Rolul părului pubian a fost îndelung dezbătut de către cercetători. Aceștia au tras concluzia că cele mai importante beneficii ale sale sunt că împiedică transmiterea bacteriilor și a altor microorganisme și că menține temperatura optimă în zona organelor genitale. Este clar că, datorită evoluției, aceste avantaje nu mai sunt relevante în prezent și că părul inghinal vine la pachet și cu multe neplăceri. În studiile realizate de-a lungul timpului, 59% dintre femei și 61% dintre bărbați au declarat că aleg să se epileze inghinal din motive care țin de igienă.

Într-un alt studiu realizat pe respondenți de ambele sexe, cu vârsta cuprinsă între 20 și 35 de ani, 95% dintre participanți au recunoscut că și-au îndepărtat părul pubian cel puțin o dată în ultimele 4 săptămâni. Potrivit aceluiași studiu, 60% dintre bărbați și 24% dintre femei preferă un partener care practică în mod constant epilarea inghinală.

Motivele cele mai comune pentru eliminarea totală sau parțială a părului din zona inghinală includ: preferințele personale și/sau ale partenerului, o imagine mai bună despre sine (multe femei spun că se simt mai feminine după ce se epilează), dar și presiunea socială. În cazul femeilor, părul corporal, inclusiv părul pubian, nu este văzut cu ochi buni de către societatea românească, fiind asociat cu delăsarea și cu lipsa de educație.

Ținând cont de aceste context, oferta de servicii de epilare definitivă a crescut exponențial în ultimii ani și au apărut din ce în ce mai multe clinici și saloane care oferă epilare laser sau IPL și care promit o piele netedă și catifelată pentru totdeauna.

Epilarea laser este cea mai căutată dar, în acest caz, gama de dispozitive este extrem de variată și destul de derutantă, pentru că există dispozitive cu laser diodă, laser Alexandrite, laser Ruby, laser Nd:Yag și tot felul de lasere mix, cu lungimi de undă, lățimi de impuls, dimensiuni ale spotului și de puteri diferite. De aceea, pentru un client obișnuit, este foarte greu să navigheze prin marea de informații și oferte pentru a găsi cel mai bun laser pentru nevoile sale.

Experții în epilare definitivă din clinicile SKiN, locul ales de peste 5000 de români pentru a scăpa de părul pubian și corporal, oferă următoarele recomandări importante pentru cei care vor să apeleze la epilarea definitivă cu laser în zona inghinală:

→ dispozitivul de epilare definitivă cu laser trebuie să fie original și nou. Echipamentele replică sunt ineficiente și periculoase pentru sănătate. Dispozitivele vechi și uzate nu mai dau randament. În plus, tratamentul cu aparatură veche este foarte dureros, mai ales în zona inghinală, care este cea mai sensibilă de pe tot corpul, atât în cazul femeilor, cât și a bărbaților.

→ terapeuții trebuie să știe cum să utilizeze dispozitivul de epilare laser. Poate părea simplu, dar aceste echipamente trebuie setate la parametrii optimi pentru a oferi rezultate și pentru a nu produce arsuri sau alte efecte negative. Instruirea complexă și completă a tehnicienilor în epilare este esențială pentru un tratament sigur și eficient.

→ nu toate echipamentele sunt la fel, chiar dacă folosesc același tip de laser. Contează puterea laserului, lungimea de undă, lățimea impulsului, dimensiunea spotului ș.a.m.d. Un dispozitiv cu putere mică nu are cum să ofere aceleași rezultate ca unul de mare putere, așa cum un aparat de la un producător obscur nu se compară cu unul original, al cărui producător a investit constant în cercetare și studii.

→ există mai multe opțiuni privind epilarea inghinală, de eliminare parțială sau totală a părului, pe care este bine să le clarifici înainte de a alege varianta cea mai bună pentru tine.

→ epilarea inghinală laser se adresează atât femeilor cât și bărbaților, care pot opta atât pentru rărirea părului pubian cât și pentru eliminarea completă. în cazul doamnelor și domnișoarelor, procedura nu este indicată în perioada menstruației și cu câteva zile înainte de apariția acesteia, deoarece zona este mai sensibilă și tratamentul este mai dureros.este indicat ca salonul sau clinica de epilare definitivă să aibă cel puțin un echipament laser și mai multe dispozitive de același fel. În acest fel, te asiguri că nu aștepți prea mult între programări.

→ compară prețurile! Multe oferte pentru tratamente de epilare definitivă laser, cu aparatură de proveniență îndoielnică, sunt mai scumpe față de prețurile de listă pentru epilarea cu dispozitive laser premium.

→ nu în ultimul rând, verifică recenziile celorlalți clienți!

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *