Apelurile video – o solutie moderna si eficienta de comunicare

October 17, 2022
14
Views


Vei avea nevoie de o aplicatie pentru apeluri video de calitate daca te intereseaza anunturi angajare videochat sau lucrezi de la distanta si trebuie sa comunici cu colegii si echipa. Iata care sunt cele cinci caracteristici esentiale ale unei astfel de aplicatii.

 

Trebuie sa aiba anumite comenzi utilizator

Fiecare apel video are nevoie de o optiune pentru a putea fi incheiat, dar vei avea nevoie si de alte comenzi rapide cum ar fi activarea sau dezactivarea microfonului sau a camerei. De asemenea, daca aplicatia ruleaza de pe un desktop, se poate presupune ca utilizatorul poate dori sa utilizeze mai multe camere web si ca va avea nevoie de o comanda pentru a comuta intre acestea in timpul apelului video.

Daca se instaleaza pe mobil, utilizatorii ar putea avea nevoie de facilitatea de a comuta intre camera frontala si cea principala. Totodata, s-ar putea ca utilizatorul sa isi doreasca sa activeze ambele camere.

 

Vizualizarea video

La apelurile video este necesara optiunea de a vedea toti participantii la discutie, dar si facilitatea de vizualizare flotanta (video-ul cu un anumit utilizator este mai mare decat al celorlalti). Vizualizarea flotanta ar trebui sa se activeze cand utilizatorul incepe sa vorbeasca sau cand se face click pe el.

 

Informatii de apel

Situatiile in care spui “esti pe mute” sunt frecvente la apelurile video, asa ca ar putea fi foarte util ca aplicatia folosita sa iti ofere informatii suplimentare despre setarile audio si video ale participantilor la discutie. Asa vei sti cum stau si ii poti atentiona inainte de a incepe sa vorbeasca daca trebuie sa faca vreo schimbare. Este un lucru util si eficient pentru a avea apeluri video satisfacatoare si a elimina situatiile stanjenitoare.

O alta informatie utila este numarul de utilizatori care participa la apel. Astfel, prezentatorul sau cel care a initiat videoconferinta va stii imediat daca este prezenta toata lumea si poate incepe sau mai trebui sa astepte.

 

Calitatea video si audio

Daca vrei sa ai apeluri video de calitate, ai nevoie de sunet si imagini clare. Pentru un sunet de calitate este necesara utilizarea unei notificari si decodari eficiente, dar si de functii care mentin un flux clar si audibil.

Calitatea video este conditionata de retea, dar si de modul in care dezvoltatorul aplicatiei transmite videoclipurile. Cand este vorba despre un singur utilizator, este de asteptat ca acesta sa aiba o rezolutie inalta. Insa, cand se unesc mai multe fluxuri video in acelasi canal, rezolutia inalta poate supraincarca procesorul provocand un decalaj.

 

Comenzi gazda

A cincea caracteristica utila pentru a avea apeluri video excelente este mai avansata si o necesitate in unele cazuri pentru ca ofera gazdei posibilitatea de a controla setarile audio si video ale celorlalti participanti. Astfel, daca in timpul apelului unul dintre invitati devine perturbator sau are un comportament inadecvat, gazda are controlul si poate rezolva imediat situatia, punandu-l pe mute sau oprindu-i camera. 

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *