Asociația The Social Incubator și UniCredit Bank continuă programul educațional Start Major

October 24, 2022
15
Views


Programul taberelor de antreprenoriat include sesiuni de lucru pe tematici specifice de antreprenoriat (inclusiv aspecte legislative, strategia de produs, piața și clienții, concurența, marketing, financiar, Canvas model etc.), discuții cu antreprenori locali și vizite la firmele acestora, simulări de business și exerciții practice pentru elevi, precum și sesiuni de formare pentru susținerea unui business pitch.

Alina Tetcu, coordonator voluntari UniCredit Bank: „Toate cele trei ediții de până acum au venit cu ceva nou: în 2019-2020 proiectul s-a defășurat doar în format fizic și doar în Bucuresti, în 2020-2021 transferul în online ne-a oferit posibilitatea de a ne extinde și către Cluj și Iasi, iar anul acesta am ajuns să acoperim și  Timișoara, Craiova, Brașov și Constanța în plus față de celelalte orașe deja menționate. Cu fiecare an care trece sunt tot mai impresionată de acești tineri. Livram aceste cursuri către elevi din licee tehnice și datorită spiritului lor antreprenorial mai dezvoltat, dar și pentru că provin din medii considerate vulnerabile. Evoluția pe care am observat-o de la un an la altul este incredibilă – majoritatea au acum carduri de debit, de exemplu, știu foarte bine să analizeze și să caute informații. Feedbackul lor este ceea ce ne motivează,  suntem mândri și bucuroși să putem să oferim această implicare comunităților în care trăim și vom continua să împărtășim către tineri din experienta noastră și în anii următori.

 

„Tinerii vor avea cunoștințele și abilitățile necesare pe care să se bazeze în a-și dezvolta încrederea în sine. Cu alte cuvinte își vor cunoaște mai bine valoarea și vor avea mai multă încredere în ei, în ceea ce privește cariera lor, dar și posibilitatea de a se dezvolta și a avea succes. Aș menționa și cât de important este să ai educație financiară de la o vârstă fragedă. Îți poate efectiv schimba direcția de viață, stilul de a trăi și relația cu tine și ceilalți”, explică unul din trainerii programului Start Major.

 

Succesul înregistrat de edițiile anterioare ale programului a dus la extinderea acestuia în mai multe județe ale țării. La prima ediție au participat 300 de elevi din București, la cea de-a doua ediție s-au înscris 1.500 de elevi din București și județele Cluj și Iași, iar la ediția actuală vor beneficia peste 2.500 de elevi din Capitală și șase județe: Cluj, Iași, Timiș, Constanța, Dolj și Brașov.

 

 

Despre Start Major

Start Major este un program educațional în trei pasi, prin care liceenii își cresc șansele de independență financiară și succes în carieră. Dezvoltat pentru elevii din învățământul profesional și tehnic, Start Major îi ajută pe tineri să afle cum pot obține mai ușor banii de care au nevoie, făcând ceea ce le place, dar și cum să-i cheltuiască în mod inteligent. Programul aflat la cea de-a treia ediție este implementat de Asociația The Social Incubator, cu sprijinul UniCredit, și include un curs de educație financiară, un atelier de angajabilitate și o tabără de antreprenoriat.

 

Despre Asociația The Social Incubator

Asociația The Social Incubator este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit, ȋnfiinţată ȋn 2014 pentru a veni ȋn sprijinul tinerilor din medii defavorizate din România, prin intervenții sociale directe, pragmatice și creative. Organizația oferă sprijin pentru integrarea socio-profesională a tinerilor instituționalizați: cursuri gratuite de pregătire profesională și stagii de practică, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă legal și sprijin pentru găsirea unei locuințe subvenționate. De asemenea, asociația dezvoltă concepte și lansează proiecte sociale, care să faciliteze inserția profesională a persoanelor din medii defavorizate. În 8 ani de existență, impactul The Social Incubator constă în 42 de proiecte implementate în 28 de județe, 8.724 de tineri participanți la activitățile de dezvoltare personală și profesională organizate și 1.619 tineri sprijiniți prin sesiuni de consiliere în procesul de integrare socială și profesională, la nivel național. https://asociatiasocialincubator.org/

 

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank, parte a Grupului UniCredit, este una dintre principalele instituții financiare din România, care oferă servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte foarte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea.

Grupul răspunde unei game variate de nevoi ale clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.

 

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *