”Fara solutia de la Senior Software, impactul volatilitatii preturilor asupra zonei de profitabilitate ar fi fost unul covarsitor”

November 9, 2022
16
Views


Pro Activ, afacere axata pe distributia materialelor de constructii ce deserveste regiunea de Sud a Romaniei, a crescut performanta de business si a redus impactul negativ al schimbarilor din piata, folosind sisteme moderne de automatizare a operatiunilor. In timp ce tot mai multe companii romanesti sunt afectate semnificativ de majorarile de preturi si de ritmul accelerat in care se produc astfel de modificari, distribuitorul Pro Activ a gasit solutia care ii permite sa gestioneze optim situatiile provocate de volatilitatea preturilor. Mai mult, investitiile in tehnologie au ajutat echipa sa creasca profitabilitatea afacerii intr-o perioada caracterizata de instabilitate financiara. 

In 2020, compania a implementat sistemul SeniorERP, soft care a fost integrat cu SeniorVisualBI. Acestea, impreuna, formeaza o solutie completa pentru managementul resurselor si analiza datelor, si au permis o evolutie impresionanta a afacerii. Distribuitorul a optimizat astfel procesele de business, a redus timpul de lucru pe diverse operatiuni si a dublat cifra de afaceri.

ERP si BI au contat foarte mult in ceea ce priveste cresterea eficientei si a performantei, atat pe partea de financiar-contabilitate si achizitii, cat si pe tot ce presupune partea de controlling. De asemenea, activitatile ce tin de planificare si livrari se desfasoara intr-un timp mult mai scurt. Toate departamentele au fost influentate pozitiv. Lucram mai rapid si mai eficient, iar toate aceste avantaje au dus in final la cresterea profitabilitatii.

Cand au fost implementate sistemele Senior Software, Pro Activ avea o cifra de afaceri de circa 13 milioane de euro si in jur de 400 de clienti unici deserviti lunar, iar in prezent vorbim de aproape 25 milioane euro si 600 de clienti unici. Suntem siguri si constienti de faptul ca, fara solutia de la Senior Software, impactul volatilitatii preturilor asupra zonei de profitabilitate ar fi fost unul covarsitor. Ne-ar fi fost foarte greu sa gestionam stocurile si preturile la nivel de lot, pentru ca nu am fi avut claritatea si trasabilitatea tuturor actiunilor noastre interne”, a mentionat Alin Ionescu, Director Executiv – Pro Activ.

Sistemul SeniorERP face posibila gestionarea optima a tuturor resurselor si permite cresterea operativitatii in activitatile de zi cu zi, reducand erorile si automatizand taskurile manuale repetitive. Datorita functionalitatilor CRM din sistem, echipa de vanzari a companiei Pro Activ a obtinut vizibilitate in timp real asupra preturilor, care fluctuau chiar si la un interval de cateva ore. In plus, relatia cu clientii s-a imbunatatit semnificativ, softul permitand actualizarea rapida a informatiilor si transmiterea cu acuratete a datelor in piata. Accesul in sistem al echipelor din teren se realizeaza simplu, oricand si de oriunde, prin aplicatia mobila ERP instalata pe tableta sau telefon.

Datorita integrarii sistemului ERP cu aplicatia de Business Intelligence, distribuitorul a obtinut acces la analize complexe de business si raportari detaliate din BI, iar astfel managerii companiei pot stabili strategiile cele mai potrivite pentru imbunatatirea activitatii.

”De un an si jumatate, mai toti jucatorii din aceasta industrie, si nu numai, sunt afectati de scumpiri masive si vorbim aici despre dublarea preturilor intr-un timp foarte scurt, despre cresteri de zeci de procente pe trimestru. Este o provocare foarte mare si multe companii vorbesc despre supravietuire. Evident ca noi suntem intr-o pozitie extrem de favorabila, tocmai pentru ca am pregatit si am gandit businessul de asa natura incat sa putem fi flexibili si sa ne adaptam rapid oricaror schimbari. Fara discutie ca ne-au ajutat instrumentele Senior Software sa putem anticipa aceste situatii, sa livram performanta si sa avem o zona de controlling foarte bine pusa la punct.

Datorita parteneriatului cu Senior Software, am reusit sa extragem rapid date de interes si sa avem o vizibilitate crescuta asupra afacerii si asupra directiei pe care businessul trebuie sa o urmeze. In prezent, accesam rapoarte detaliate din zona de BI, urmarim usor indicatorii de performanta si putem analiza intr-un mod simplu eficienta la nivel de departament”, a completat Alin Ionescu.

Dupa o serie de intalniri cu 6 furnizori de sisteme software din Romania, conducerea Pro Activ a decis in urma cu 3 ani sa inceapa parteneriatul cu Senior Software, sistemele informatice ale acestuia fiind considerate vitale pentru adaptarea afacerii la dinamica pietei. Distribuitorul a tinut cont de faptul ca sistemele oferite raspundeau cu exactitate nevoilor Pro Activ, putand fi adaptate usor la particularitatile de business. De asemenea, know-how-ul si profesionalismul echipei Senior Software au fost alte aspecte care au contat in selectia furnizorului de softuri. Pro Activ este prima companie la care s-a realizat implementarea 100% remote a sistemelor Senior Software, proiect care s-a desfasurat cu succes.

 

Despre Pro Activ

Pro Activ este o companie din Dambovita, cu 65 de angajati, care are o experienta de peste 20 de ani pe piata distributiei de materiale pentru constructii. Compania detine doua branduri proprii, OK Fix si Crizantema, in portofoliul distribuitorului regasindu-se si produse ale unor branduri precum: Knauf Gips, Austrotherm, Ursa, Xella, Tehnogips, Ral Color, Baumit, Brikston, Soceram etc. Categoriile de produse comercializate de Pro Activ sunt: vopsele lavabile, amorse, polistiren EPS si Extrudat, adezivi, diluanti si multe altele.

Despre Senior Software

Senior Software este furnizor si dezvoltator de sisteme software performante pentru managementul integrat al afacerilor. Fondata in 2003, compania a realizat peste 450 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii. Senior Software implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in cinci locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi, Timisoara) cu o echipa formata din peste 180 de angajati.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *