Nu lăsa ca boala să învingă. Fă recuperare prin kineto după hernia de disc

November 10, 2022
23
Views


Poți apela la clinica SPORTCARE pentru o programare de recuperare prin kineto după hernia de disc. Kinetoterapia după operația de hernie de disc ajută la reducerea durerii, la prevenirea apariției acesteia mai bine decât orice altă activitate fizică. Exercițiile selectate corect elimină spasmele, întăresc mușchii și ajută la descărcarea coloanei vertebrale. Ele îmbunătățesc circulația sângelui, stabilizează și normalizează procesele metabolice și, cel mai important, restabilesc capacitatea de lucru în cazurile severe.

Un complex kineto pentru recuperare

Exercițiile după o intervenție chirurgicală pe coloana lombară cu hernie este un complex kineto necesar pentru reabilitare. Fiecare persoană care a suferit această operație gravă trebuie să înțeleagă că, fără o reabilitare și activitate fizică adecvată, este imposibil să se ridice pe picioare și să se întoarcă la o viață activă. Efectuarea exercițiilor speciale ca parte a recuperării kineto, este cea mai importantă sarcină a oricărui program de reabilitare. Scopul terapiei cu exerciții fizice în timpul reabilitării după îndepărtarea herniei intervertebrale, este de a ajuta o persoană să înceapă rapid să se miște activ. Desigur, operația de îndepărtare a herniei de disc este foarte dificilă și necesită înalta îndemânare a unui neurochirurg. Dar pentru a atenua consecințele negative ale unei astfel de interferențe în activitatea coloanei vertebrale, pacientul trebuie să înceapă exerciții de recuperare prin kineto după hernia de disc cât mai devreme posibil.

Te vei putea mișca tot mai mult și mai mult

Mai mult, în perioada de reabilitare târzie și întârziată, nu doar că vei face kineto, ci te vei mișca și mai mult: vei putea să înoți, să mergi, să participi la sport etc. Necesitatea de a efectua exerciții terapeutice după o intervenție atât de serioasă, este determinată de următoarele obiective: eliminarea durerii, restabilirea funcțiilor normale ale locului supus intervenției chirurgicale; normalizarea activității discului spinal și a întregii coloane vertebrale în ansamblu; întărirea mușchilor și prevenirea atrofiei acestora; restabilirea activității motorii; eliminarea restricţiilor fizice în perioada postoperatorie. Astfel de restricții sunt necesare pentru a exclude complicațiile la nivelul coloanei vertebrale, reapariția bolii și alte fenomene. Drept urmare, după o intervenție atât de serioasă, modalitatea de restabilire a funcțiilor coloanei vertebrale afectate va fi foarte dificilă. Pentru a începe rapid o viață activă, ai nevoie de recuperare kineto după operația de hernie de disc.

Kinetoterapia în perioada postoperatorie este obligatorie. Pacientul este externat din spital după o perioadă mai lungă de timp, dacă operația a fost efectuată prin metoda deschisă, iar după o perioadă mai scurtă daca s-a făcut prin endoscopie. Cu toate acestea, în ambele cazuri, este necesar nu numai să faci recuperare cu exerciții de mișcare simple, ci și să iei măsuri cuprinzătoare pentru a restabili mobilitatea coloanei vertebrale.  Astfel, după operație, pacientul este aproape imobil în primele două săptămâni. În acest timp, mușchii slăbesc și se atrofiază ușor. Medicul îți va spune când să începi exercițiile de recuperare kineto după operația de hernie de disc.  

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *