Vrei să deschizi o autoservire? 6 echipamente de care ai nevoie

November 14, 2022
20
Views


O autoservire poate fi o afacere profitabilă, dacă o deschizi într-o zonă cu mulți clienți sau dacă o promovezi eficient. Domeniul alimentar este unul în creștere, pentru că oamenii vor să stea mai puțin în bucătărie, dar să mănânce bine. O autoservire este un loc în care ei pot mânca preparate consistente în pauza de prânz sau după serviciu, spre deosebire de localurile fast-food, unde alimentele sunt sărace în nutrienți. În zonele turistice, autoservirile se dovedesc la fel de utile. Deseori, oamenii preferă să-și aleagă mâncarea după ce o văd, iar prețurile mai reduse le sunt mereu pe plac. Dacă vrei și tu să-ți deschizi o autoservire, ai nevoie de echipamente potrivite. Descoperă în continuare 6 de care ai nevoie.

Piatră vulcanică pentru gătit

Pietrele vulcanice pentru gătit sunt echipamente pentru autoservire foarte utile, pentru că permit gătirea a numeroase alimente: carne, pește, ouă, fructe de mare, brânzeturi și legume. Tot ce trebuie să faci este să o așezi pe un ochi de aragaz, plită sau în cuptor și să pui deasupra mâncarea. Datorită structurii rocilor vulcanice, căldura se difuzează uniform și asigură o preparare corespunzătoare. De exemplu, peștele gătit astfel se pătrunde bine, dar rămâne și suculent. 

Dispenser pentru apă caldă

Un dispenser de apă caldă este necesar în orice autoservire. Îl poți umple cu ceai cald, astfel încât clienții tăi să se încălzească ușor iarna. Îl poți folosi pentru prepararea anumitor mâncăruri care necesită adăugarea de apă caldă. Dispenserele de calitate sunt din inox și funcționează pe bază de electricitate. Ele pot fi setate la o anumită temperatură, astfel încât să păstreze lichidul la aceeași temperatură permanent.

Ghidaje pentru tăvi

Ce este mai simbolic pentru o autoservire decât o persoană care împinge tava pe ghidajele din metal? Acestea sunt echipamente indispensabile, care trebuie să reziste la frecare și să asigure o alunecare ușoară. Cele mai bune sunt ghidajele de inox, care nu se deteriorează în cazul contactului cu lichide reci sau fierbinți ori cu alimente. 

Dispenser băuturi reci

La micul dejun clienții adoră să bea suc de fructe răcoritor. Dispenserele de băuturi reci sunt ideale pentru servirea igienică și facilă a băuturilor reci, ca sucurile de fructe și limonadele.

Unitate frigorifică cu expunere a bufetului

Pentru client, autoservirea înseamnă alegerea unor preparate din mai multe expuse la vedere. Unitatea frigorifică cu expunere a bufetului permite clientului observarea produselor care trebuie menținute la temperatură joasă. Unitatea este dotată cu compartimente separate, în care poți păstra diferite produse, ca, de exemplu, creme de brânză, icre sau înghețată. Răcirea se face pe bază de gel congelat, care nu intră în contact cu alimentele. 

Bain Marie cu suport deschis

Ca să servești alimente calde, ai nevoie de echipament special. Bazinele de bain marie sunt dotate cu cuve care se încălzesc la temperaturi apropiate de 100 de grade, astfel că poți menține supe, ciorbe, sosuri și alte preparate calde. Clienții nu tolerează o supă de pui rece, de exemplu. De aceea, acest echipament este esențial pentru autoservirea ta. Avantajul său este că are deja în dotare ghidaje metalice și raft cu sticlă. 

Supieră electrică

Supiera electrică este ideală pentru gătirea supelor și ciorbelor. Capacitatea mare îți permite să gătești 10 l odată, astfel încât să ai destule porții pentru clienți. Adaugi ingredientele și lași supiera să se ocupe de restul. Funcționarea pe curent electric asigură încălzire rapidă și preparare termică eficientă. În plus, supiera are un indicator de temperatură, astfel încât să gătești perfect rețetele. 

Deschiderea unei autoserviri necesită un plan de afaceri bine pus la punct și echipamente de calitate. 

 

 

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *