Publicis Groupe achiziționează VIVnetworks

November 17, 2022
16
Views


Publicis Groupe anunță astăzi achiziționarea VIVnetworks, cea mai importantă agenție de marketing afiliat din Europa Centrală și de Est. Cu un portofoliu de clienți de peste 900 de comercianți din 27 de țări, VIVnetworks ajută brandurile de comerț electronic să-și extindă eforturile de performance marketing pentru a genera mai multe vânzări online și pentru a susține dezvoltarea atât în Europa Centrală și de Est, cât și la nivel global.

Cheltuielile globale de publicitate în cadrul marketingului afiliat sunt de 14 miliarde de dolari, fiind în creștere. Preconizările indică faptul că acestea vor ajunge la 15,7 miliarde de dolari în 2024. Marketingul afiliat a devenit tot mai mult o parte importantă a ecosistemului comercial, alăturând tehnologia și parteneriatele pentru a crea o experiență de cumpărare valoroasă și pentru a stimula o creștere profitabilă.

VIVnetworks va fi integrată cu platforma globală de performance marketing a Publicis Groupe, CJ, pentru a oferi cea mai mare soluție de marketing afiliat bazată pe performanță din lume. Lucrând în tandem cu entitățile recent achiziționate de Publicis Groupe, Profitero și CitrusAd, precum și cu soluția sa de top, Epsilon, această capacitate extinsă de marketing afiliat va completa oferta generală din sectorul commerce a Grupului. Astfel soluțiile integrate vor valorifica informațiile aprofundate despre consumatori și produse pentru a oferi mai multă valoare personalizată, recompense și recomandări în toate punctele de contact ale călătoriei de achiziție. Abordarea Power of One a Publicis Groupe va oferi, de asemenea, clienților acces fără frontiere și fără probleme la cele mai bune servicii și tehnologii din industria de marketing afiliat.

Capacitatea combinată a CJ și VIVnetworks va crea oportunități unice pentru brandurile și publisherii globali de a activa și de a se dezvolta pe piețele din Europa Centrală și de Est, sprijinindu-i în același timp pe cei din regiune să se extindă la nivel internațional. Aceasta va servi, de asemenea, ca un centru regional de excelență pentru profesioniștii din domeniul publicității, publisheri și agenții pentru a oferi consultanță strategică prin intermediul echipelor dedicate de Data Science, product & publisher development, inginerie și prevenire a fraudei. Mai mult, va reuni oficial două companii care colaborează și creează împreună programe de marketing afiliat premiate de zeci de ani.

Compania VIVnetworks va fi integrată în oferta continentală europeană a CJ și va funcționa sub conducerea lui Tobias Allgeyer, Vicepreședinte Senior EMEA, cu sediul la München. Fondatorii VIVnetworks, Vladan Hejnic, CEO, și Robert Studený, COO se vor alătura conducerii executive a CJ pentru Europa Centrală și de Est.

Mayuresh Kshetramade, CEO, CJ a afirmat: “În urmă cu un deceniu, CJ a început să colaboreze cu VIVnetworks pentru a valorifica vasta expertiză a agenției în marketingul afiliat în Europa Centrală și de Est. Sunt încântat să spun că acest parteneriat continuă să fie un succes imens. VIVnetworks nu numai că a dezvoltat expertiză în regiune, ci a maturizat industria de marketing afiliat. Acum, sub umbrela unificată a CJ, VIVnetworks și CJ se vor uni pentru a ajuta clienții noștri – profesioniști din domeniul publicității, publisheri și agenții – să câștige în lumea comerțului, oferindu-le acces la o expertiză de neegalat în performance marketing la nivel regional și global, susținută de capacitățile noastre de renume internațional în date, tehnologie și parteneriate”.

Vladan Hejnic, Fondator și CEO, VIVnetworks a continuat: “Integrarea VIVnetworks în cadrul CJ marchează o fuziune de experiență. CJ este o rețea globală de performance marketing și o platformă tehnologică cu experiență locală. Prin aderarea la CJ, echipa VIVnetworks va dezvolta această expertiză, devenind un punct forte în Europa Centrală și de Est în beneficiul VIV, CJ și clienților globali ai Publicis Groupe. În plus față de capacitatea CJ de a oferi agențiilor de advertising din grup insights acționabile cu privire la tendințe, cele mai bune practici și know-how local, brandurile noastre vor avea și mai mult acces la procesul de transformare a comerțului în care este implicat Publicis Groupe prin intermediul echipelor de experți ale CJ în Data Science, product & publisher development, inginerie și prevenire a fraudei”.

Publicis Groupe România, prezent de 25 ani pe piața locală, este cel mai mare grup de marketing, comunicare și transformare digitală din România, având la bază sinergia dintre Creativitate și Tehnologie. Grupul oferă clienților acces la cele mai avansate Servicii și Instrumente de lucru, concentrate în patru arii de expertiză: Comunicare, Media, Data și Tehnologie.

Cu o expertiză solidă în toate verticalele de business relevante, Publicis Groupe România asigură, prin modelul său de business – Power Of One – un Management fluid al Resurselor și Competențelor alocate fiecărui Client în parte. În portofoliul Publicis Groupe România se află unele dintre cele mai puternice agenții de marketing și comunicare din lume: Publicis, Leo Burnett, Saatchi&Saatchi+The Geeks, MSL The Practice, Zenith, Starcom și Spark Foundry

 

Urmariti noutatile noastre pe LinkedIn:

pagina companiei VIVnetworks

pagina de profil a reprezentantului companiei in Romania, Radu Cojocariu

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *