Fatete dentare – Cand sunt indicate si cand nu sunt indicate

November 25, 2022
22
Views


Fatetele dentare se instaleaza din motive de frumusete sau din motive medicale, pe un dinte sau imediat pe toata linia zambetului – 20 de dinti. Unul dintre principalele avantaje ale fatetelor este capacitatea de a-ti schimba zambetul. De exemplu, Blake Lively, Nicolas Cage, Tom Cruise, Sergey Shnurov – toti acestia au optat pentru fatete dentare pentru a avea un zambet orbitor. Daca te gandesti sa instalezi astfel de structuri, atunci ar trebui sa mergi la clinica dentara Excedent.

Cand se pun fatete dentare?

Stomatologul tau iti va recomanda sa pui fatete dentare in urmatoarele cazuri:

* daca smaltul tau este foarte subtire, de exemplu, dupa ce ai purtat aparat dentar;

* daca smaltul dintilor are crapaturi sau aschii;

* daca ai dinti neregulati anatomic si acest lucru nu poate fi corectat prin tratament ortodont sau nu vrei sa porti aparat dentar ani de zile;

* daca exista goluri, fisuri, goluri intre dinti;

* cand exista mici obturatii pe dintii care capteaza privirea din cauza nepotrivirilor de culoare;

* cand exista pete sau pigmentare neuniforma pe smalt;

* daca dintii tai sunt galbeni in mod natural si albirea nu ajuta.

Acestea sunt indicatii medicale pentru fatete, dar poate doresti sa obtii fatete pentru ca vrei sa ai zambetul perfect. Fatetele au avantajele si dezavantajele lor si ramane la latitudinea ta sa decizi daca rezultatul merita.

Cand nu se pun fatete dentare?

Exista contraindicatii si pentru instalarea fatetelor dentare, dar majoritatea pot fi depasite daca ai o dorinta puternica. Iata o lista de contraindicatii si recomandarile pentru depasire:

* nu poti pune fatete dentare daca strangi involuntar din dinti atunci cand dormi. In acest caz, instalarea este posibila daca pui o protectie dentara pe timp de noapte.

* mesteci pixuri, spargi constant nuci, deschizi sticlele cu dintii. Se pot pune fatete daca te controlezi si scapi de aceste dependente.

* fumezi sau bei cafea mult. In acest caz, se pun fatete, dar in timp poate aparea o margine intunecata de-a lungul marginilor placilor.

* incisivii de pe maxilarul superior si inferior nu se intalnesc corect. In acest caz, fatetele dentare se pun numai dupa corectarea muscaturii;

* ai o supramuscatura severa. In acest caz, inainte de a instala fatetele, trebuie sa urmezi un tratament la un ortodont.

Ti se pot refuza fatetele dentare daca exista obturatii mari pe dintii din fata, dar trebuie sa intelegi ca toate cazurile sunt individuale. Medicul trebuie sa se uite la dimensiunea, locatia obturatiilor si abia apoi sa decida cu privire la instalarea fatetelor dentare. Prin urmare, este mai bine atunci cand medicul iti vorbeste despre avantajele si dezavantajele fatetelor la consultatie.

Daca alegi fatete dentare ceramice, atunci vor fi necesare mai multe vizite la dentist, deoarece fatetele ceramice sunt realizate in laborator, individual pentru fiecare pacient.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *