5 greseli mari pe care le poti face cand decorezi camera de zi

November 28, 2022
21
Views


Potrivit site-ului Acasaconstruct.ro una dintre cele mai mari greseli intalnite consta in faptul ca, din dorinta de a maximiza spatiul, tot mobilierul este lipit de perete. Acest lucru, insa, are efectul complet opus, fiind o greseala.

Folosesti prea multe piese de mobilier

Oamenii tind sa creada ca au nevoie in camera de zi de o canapea cat mai mare, doua fotolii sau un coltar cat mai generos, scaune asortate si cel putin o masuta. Totusi, cu cat vor fi mai multe piese de mobilier, cu atat livingul va deveni mai coplesitor si va parea mai inghesuit.

Designerii recomanda sa se foloseasca una sau cel mult doua piese mari de mobilier si sa se creeze un spatiu cat mai deschis si mai liber. Nu supraaglomera camera de zi cu mobila voluminoasa de care nu ai nevoie si pe care este putin probabil sa o folosesti.

 

Nu ai locuri suficiente pentru tine si musafiri

O alta greseala comuna in amenajarea camerei de zi este faptul ca nu sunt locuri suficiente pentru oaspeti si membrii familiei. Spatiul trebuie sa fie cat mai functional si mai confortabil si, pentru a oferi locuri suplimentare, se pot folosi strategic canapele modulate, sezlonguri, taburete sau scaune pliabile. Astfel, in orice moment, toata lumea va avea unde sa stea pentru a socializa si a conversa.

 

Operele de arta raman mereu aceleasi

Daca vei pastra mereu aceleasi tablouri si fotografii pe pereti, in timp, impresia creata initial se va atenua si chiar va disparea. Prin urmare, pentru a nu pierde oportunitatea de a valorifica la intregul potential decorativ operele de arta, acestea ar trebui periodic schimbate sau rotite. Astfel, spatiul va fi infuzat cu energie proaspata si camera de zi va ramane mereu atractiva si primitoare.

 

Elementele decorative nu sunt in armonie cu mobilierul

Designerii stiu cat de important este ca elementele decorative sa fie in armonie cu mobilierul si, de aceea, le acorda atentie maxima. Acestea dau spatiului o nota finala importanta si se pot asemana cu bijuteriile purtate la o rochie neagra. Sunt detaliile care personalizeaza camera de zi, o completeaza armonios si o fac sa para mai eleganta si mai moderna.

Indiferent daca este vorba despre cateva reviste asezate pe masuta de cafea pentru un plus de culoare, de plante si flori pentru a aduce natura in interior sau de corpuri de iluminat dragute, toate sunt importante si trebuie alese cu atentie.

 

Se achizitioneaza mobilier de proasta calitate

Cand vine vorba despre perdele, draperii sau piese mici de mobilier care nu costa mult si pe care le poti schimba des, calitatea poate trece pe planul secund. Insa, cand este vorba despre piesele de mobilier mari, canapele, dulapuri sau biblioteci, calitatea si durabilitatea sunt esentiale.

Nu te grabi sa mobilezi camera de zi rapid pentru a termina mai repede si nu investi in piese de mobilier de calitate indoielnica, pentru ca vei avea numai de pierdut. Rezerva-ti tot timpul necesar pentru a alege ceea ce se potriveste mai bine si investeste inteligent in mobilier de calitate pe care sa stii ca te poti baza cativa ani.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *