Tu cand ai mers ultima data la un consult de endocrinologie?

December 9, 2022
15
Views


Afectiunile tiroidiene sunt unele dintre cele mai frecvente boli intalnite la pacientii care prezinta simptome si se prezinta la un cabinet de endocrinologie. Glanda tiroida este cea mai afectata dintre toate, iar nodulii acestia sunt la fel de sensibili. Pe langa acestea, osteoporoza este urmatoarea cea mai intalnita afectiune, urmata de ovarele polichistrice, nanimsul hipofizar, adenoamele sau sindromul Cushing. Ti-am pregatit mai multe informatii cu privire la modul in care poti sa previi aparitia acestora si care este cel mai bun tratament in functie de diagnosticul pus.

Principalele analize efectuate in cadrul specializarii de endocrinologie

Specializarea de endocrinologie nu poate functiona fara investigatii amanuntite si fara controale si analize periodice. Cu ajutorul acestora, dar si a tehnologiei moderna, specializarea s-a dezvoltat extrem de mult in ultimii ani. Medicii specialisti recomanda efectuarea celor mai comune si utile investigatii, respectiv cele pentru functia tiroida (TSH, T3, FT4), ATPO, TRAb, antitiroglobulina. Exista, de asemenea, pentru un diagnostic corect si eficient si ecografia de tiorida pe care medicii o recomanda ca fiind o metoda foarte buna de diagnostic.

De asemenea, pot exista si boli care se transmit in mod genetic, iar pacientul sa nu fie constient de existenta acestora in organism fara un control in prealabil. Specializarea de endocrinologie salveaza anual mii de vieti. Bolile autoimune sunt cele care un risc destul de mare de transmitere si de afectare a starii si a sanatatii pacientului. Avand in vedere ca procentul de transmitere este extrem de mare, ne putem adresa unui medic specialist pentru a ne trata afectiunea si pentru a scapa de simptome.

De ce este important un consult efectuat in mod periodic?

Importanta unei examinari periodice reprezinta o metoda utila de a-ti ajuta organismul sa lupte impotriva afectiunilor din organism. Apeleaza la serviciile pe care echipa Grupului Medical Romgermed ti le pune le dispozitie. Vei beneficia de aparatura ultra moderna, de servicii la cele mai inalte standarde si de o echipa de profestionisti.

Fa-ti o programare in prealabil pentru a te asigura ca totul decurge asa cum ti-ai propus. Te asteptam cu cele mai bune preturi si oferte la toate specializarile disponibile in clinica.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *