5 avantaje ale lentilelor de contact

December 21, 2022
14
Views


Lentilele de contact pot înlocui ochelarii de vedere, oferind confort sporit și posibilitatea de a face diverse activități, precum sportul, fără nicio grijă. Ele sunt utile și în cazul șoferilor, pentru că le oferă un câmp vizual complet sau pentru cei care se află tot timpul în mișcare. E important de știut că lentilele de contact se împart în două categorii, medicale sau estetice. În cazul celor medicale, în urma unui consult, medicul specialist oftalmolog va stabili dioptriile și îți va face recomandărilor care să răspundă nevoilor tale. 

Iată ce trebuie să știi despre lentilele de contact și care sunt avantajele folosirii lor:

Confort din punct de vedere estetic 

Cele mai multe persoane aleg lentilele de contact pentru estetică. Odată ce ai consultat un specialist și ți-a stabilit dioptriile, ai varianta de a alege rame de ochelari sau lentile. Poate că n-ai purtat până acum ochelari și nu știi ce design ți se potrivește. Sau pur și simplu vrei să renunți la ei, pentru că adesea pot fi incomozi și te încurcă în buna desfășurare a activităților tale zilnice, mai ales cele care implică mișcare. 

Lentilele de contact oferă un câmp vizual complet

Unul dintre avantajele lentilelor de contact este acela că oferă un câmp vizual complet, adică îți permit să vezi din orice unghi. Vederea periferică este restricționată atunci când porți ochelari clasici, nu și atunci când folosești lentile. Nu va mai trebui să înclini capul și să te autoeduci să nu mai privești pe sub ochelari sau peste el. 

Sunt ideale pentru cei care practică sport

Practicarea sportului este una dintre marile probleme atunci când porți ochelari de vedere. Fie că joci fotbal, handbal, baschet, înoți sau mergi la ski, în acele momente ochelarii devin extrem de incomozi. Stai în permanentă cu grija să nu îți alunece, să nu îți cadă și să se deterioreze. Lentilele de contact te ajută să te miști în voie, fără să-ți creeze niciun disconfort. De asemenea, nu se aburesc, nu se udă de la precipitații și nu trebuie să folosești produse de șters. Și dacă alergi prin parc este indicat să folosești lentile în locul ochelarilor, mai ales în sezonul rece. 

Obții o schimbare de look instantă cu ajutorul lentilelor colorate 

Până acum am enumerat avantajele lentilelor de contact medicale. În ceea ce privește lentilele estetice, varianta celor colorate vin să-ți ofere un look total nou, într-un mod foarte simplu, ori de câte ori dorești. Apelează la lentile de contact cu 185 de purtari de la Lensa.ro, disponibile într-o varietate de nuanțe și alege-o pe cea pe gustul tău. 

Vei obține imediat culoarea ochilor pe care ți-o dorești cu ajutorul lentilelor de contact colorate. Le poți purta zilnic sau ocazional timp de 6 luni. Atunci când le scoți, inclusiv în timpul somnului, acestea se țin în soluția specială de întreținere.

Se aplică și se îndepărtează ușor 

Pașii aplicării corecte a lentilelor de contact:

– Spală-te foarte bine pe mâini înainte. – Pune lentila pe vârful degetului arătător, depărtează pleoapa inferioară și ridica pleoapa superioară;- Privește drept și aplică lentila pe ochi;- Eliberează pleoapele și rotește privirea de câteva ori pentru a ajuta lentila sa se centreze – Clipește de câteva ori și asigură-te că nu ai niciun disconfort. 

Pași pentru a îndepărta corect lentilele de contact:

– Spală-te pe mâini foarte bine înainte- Privește-n sus si trage de pleoapa inferioară a ochiului;- Prinde ușor lentila cu degetul mare și cel arătător, strânge de marginile acesteia, apoi trage-o spre exterior- Depozitează ambele lentile în soluția de întreținere.

Lentilele de contact vin cu numeroase avantaje din punct de vedere al esteticii și confortului. Cele medicale se utilizează doar în baza recomandărilor făcute de medicul specialist, iar dacă optezi pentru lentile colorate, asigură-te că produsele dispun de certificatele de calitate și aviz de la Ministerul Sănătății.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *