Esti pasionat de aventura? Vezi care sunt 5 dintre cele mai misterioase locuri din Romania!

December 21, 2022
22
Views


Iata o lista cu 5 dintre locurile cele mai misterioase din Romania. Le poti lua in considerare pentru a crea o vacanta tematica de neuitat.

 

Muntii Bucegi

Si, pentru ca se apropie sezonul vacantelor si s-ar putea sa te intrebi ce poti face daca pleci pe Valea Prahovei si iti rezervi o cazare in Poiana Brasov sau in alta statiune montana, trebuie sa trecem pe aceasta lista si Muntii Bucegi. Muntii Bucegi gazduiesc cele mai populare statiuni montane din tara si sunt printre cele mai vizitate locuri. Unii merg aici pentru partiile de schi, in vreme ce altii sunt atrasi de legende si mistere.

Se spune ce pe platoul Bucegilor exista o zona cu suprafata de 1 kmp, numit Gura Raiului, in care nu obosesti niciodata si te simti brusc plin de energie. Insa, locatia exacta nu a fost niciodata dezvaluita. De asemenea, exista teorii care sustin ca muntele este strabatut de retele de galerii subterane care ar ascunde baze secrete extraterestre.

 

Prapastia Diavolului

Aflata in Judetul Prahova, la cativa km de satul Poiana Treistii, in comuna Cosminele, Prapastia Diavolului pare sa fie locul perfect pentru vanatorii de comori. Se spune ca este bantuita de spiritele rele care protejeaza de fapt comoara care a fost ingropata aici de haiduci. 

Se mai zice ca ei au vrajit comoara pentru ca nimeni sa nu o poata gasi si ca cei care au incercat sa o gaseasca s-au intalnit cu creaturi cu cap de taur si trup de om. Iar fericitii care au incercat sa o dezgroape si-au pierdut mintile, fiind gasiti la cativa zeci de kilometri dustanta zgariati si cu hainele rupte.

 

Iazul Vrajitoarelor

Situat langa Bucuresti, acest loc este plin de mistere si fenomene inexplicabile. Lacul este ascuns in Padurea Boldu-Creteasca si are diametrul de numai 5m. Legendele spun ca aici se aduna vrajitoarele in ziua de Sanziene pentru a face diverse ritualuri si se mai spune ca este locul unde a fost decapitat Vlad Tepes. Interesant este faptul ca animalele nu beau apa din acest lac in care nu traieste nicio vietate. De asemenea, iazul nu isi schimba forma, indiferent daca este seceta sau a plouat abundent.

 

Varful Gugu

Varful Gugu din Muntii Godeanu mai este numit si muntele care dispare, nemaifiind vizibil la anumite ore ale zilei. Varful are inaltimea de 2.291 m si se afla la mai putin de 30 km de Poiana Marului din Caransebes.

Se spune ca acesta ar fi muntele sfant al dacilor si ca Zalmoxis ar fi locuit aici. Amatorii de paranormal cred ca este un loc cu o mare incarcatura energetica. De asemenea, sunt legende care spun ca Decebal, ultimul rege al Daciei, ar fi ascuns aici o parte din comoara sa.

 

Padurea Hoia-Baciu

Cunoscuta si sub numele de Triunghiul Bermudelor din Romania, Padurea Hoia-Baciu este situata langa Cluj si se intinde pe o suprafata de 250 ha. Se spune ca aici au loc periodic activitati paranormale, evenimente si apartitii inexplicabile. Cei care intra in padure spun ca au sentimentul puternic ca sunt urmariti, sufera de greata, varsaturi, migrene, arsuri si eruptii cutanate. Localnicii evita sa viziteze padurea din cauza legendelor.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *