Întâlnirea a inclus prezentări și intervenții ale directorului instituției organizatoare: Școala Gimnazială Rediu, comuna Rediu, județul Iași (prof. Mihaela NISTOR), ale reprezentantului Inspectoratului Școlar Județean Iași (insp. Cristinel ȚÎRCĂ), ale coordonatorului și membrilor echipei de lucru la proiect și ale altor participanți, cu referire atât la proiectele europene Erasmus+ implementate sau aflate în derulare în instituția noastră, cât și cu referire la produsele intelectuale ale proiectului ”DORGIS-AR”:
1. activități / jocuri anti-doping cu sportivii juniori;
2. aplicația mobilă „DORGIS-AR”;
3. platforma de e-learning tip MOODLE pentru profesori / antrenori și părinți ai sportivilor juniori.
De asemenea, în timpul dezbaterilor care au urmat, s-a reafirmat actualitatea tematicii și necesitatea intervenției factorilor de decizie în vederea prevenirii și combaterii dopajului și a promovării unei alimentații sănătoase de la vârste fragede, atât în sporturile de performanță, cât și în cel recreativ.
Despre proiectul ”DORGIS-AR”
Proiectul DORGIS este un proiect ERASMUS + SPORT 2020 care urmărește să elaboreze un joc anti-doping inovator, folosind tehnologia Realității Augmentate. Proiectul va face cunoscute riscurile dopajului și, în același timp, va promova etica sportivă și alimentația sănătoasă.
”Jocul DORGIS” se va desfășura în trei etape, utilizând:
a) activități și jocuri anti-doping;
b) o aplicație mobilă AR pentru dispozitive Android și iOS;
c) module suport pe platforma de e-learning tip Moodle.
Parteneriatul include organizații din șapte state europene: România, Grecia, Italia, Spania, Portugalia, Polonia și Croația. Aplicația (tradusă în 8 limbi europene) va fi disponibilă gratuit în magazinele virtuale online ale dispozitivelor electronice cu sisteme de operare Android și IOS.
Informații suplimentare găsiți și pe site-ul oficial al proiectului: https://dorgisproject.eu.
Despre finanțator
Acțiunea „Parteneriate de Colaborare” din cadrul Programului Erasmus+ Sport al Comisiei Europene (perioada 2014-2021) oferă ocazia de a dezvolta, transfera și/sau pune în aplicare rezultate inovatoare și/sau de a participa la activități intensive de diseminare și exploatare a produselor existente și a celor noi sau a ideilor inovatoare în diferite domenii legate de sport și activitatea fizică. Informații suplimentare veți găsi pe site-ul oficial destinat programului Erasmus+ al Comisiei Europene: https://erasmus-plus.ec.europa.eu.