Kinetoterapia – recuperare în cazul îmbolnăvirilor neuro-musculo-articulare. Recomandările Osteomedicare

January 5, 2023
17
Views


BUCURESTI – 5 ianuarie 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in
Sanatate

Kinetoterapia ajută la recuperarea funcțiilor afectate în situaţii posttraumatice şi postoperatorii, la recuperarea sportivilor, la dezvoltarea corectă a posturii copiilor și ca exerciții pentru o naștere ușoară și recuperare rapidă după naștere.

kinetoterapie

kinetoterapie

Numită și lumbago, durerea de spate poate fi un simptom al mai multor probleme medicale. De obicei, rezultă dintr-o afectare a ligamentelor, mușchilor, nervilor, vertebrelor sau fasciilor.

Dacă ne gândim că aproape nu există persoană care de-a lungul vieții să nu trăiască cel puțin un episod dureros la nivel cervical, toracal, lombar, sacral, ne putem face o imagine asupra gradului de răspândire a acestei afecțiuni.

Kinetoterapia are ca element central exercițiul fizic și este utilizată pentru a preveni îmbolnăvirile fizice, pentru a preveni complicațiile și sechelele în cazul îmbolnăvirilor neuro-musculo-articulare.

Kinetoterapia ajută la recuperarea funcțiilor afectate în situaţii posttraumatice şi postoperatorii, la recuperarea sportivilor, la dezvoltarea corectă a posturii copiilor și ca exerciții pentru o naștere ușoară și recuperare rapidă după naștere.

Programaţi o consultaţie la clinica Osteomedicare  din Bucureşti, unde specialiştii ȋn kinetoterapie , osteopatie şi terapie cranio-sacrală, vă oferă suport calificat pentru tratatrea afecţiunilor dumneavoastră.

Beneficiile kinetoterapiei

menținerea condiției de sănătate și a unei stări de bine;

îmbunătățirea mobilității și a amplitudinii articulare;

mobilitatea și flexibilitatea ameliorate scad riscul de accidente;

recuperarea într-un timp mai scurt în urma evenimentelor traumatice;

creșterea randamentului în raport cu efortul fizic și îmbunătățirea tonusului muscular;

creșterea forței musculare;

Cauze

Cele mai frecvente cauze ale durerilor de spate sunt leziunile musculare si ligamentare sau afectarea discurilor intervertebrale ori a fatetelor articulare asociate varstei. Alte cauze includ hernia de disc, stenoza spinală, fracturi prin tasari, degenerari, inflamatii, infectii, spondilolistezis, anterolistezis, retrolistezis etc

De asemenea, durerea de la organele din apropiere, cum ar fi rinichii, poate iradia și apar dureri ce pot fi confundate cu durerile provenite de la coloană. În lipsa afectiunilor neoplazice, infectioase sau inflamatorii, durerile  pot reflecta anomalii anatomice sau functionale. Totodată, ridicarea greutatilor, obezitate, lipsa conditiei fizice au un cuvant de spus in apariția durerilor de spate.

Aflați mai multe detalii de la fondatorul Osteomedicare, 

Paul Caradan, osteopat şi terapeut holistic cu o vastă experienţă ȋn acest domeniu, avand studii de medicina osteopată şi practică în Danemarca.

Permalink:
https://www.comunicatedepresa.ro/happy-lotus/kinetoterapia-recuperare-in-cazul-imbolnavirilor-neuro-musculo-articulare-recomandarile-osteomedicare

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *