Protejarea vopselei auto. 3 ponturi şi soluţii recomandate

January 9, 2023
16
Views


Deşi vopseaua reprezintă cea mai vizibilă parte a maşinii tale, protejarea sa nu este doar o măsură de ordin estetic. Astfel, prin grija pe care o arăţi pentru măsurile de întreţinere constantă, prelungeşti durata de viaţă a elementelor de caroserie. Iată câteva ponturi şi soluţii recomandate pentru ca maşina ta să arate ca nouă indiferent de vârstă sau condiţii de drum:

Cum speli şi usuci maşina în mod corect 

Exteriorul maşinii este expus atât la efectele fenomenelor naturale, cât şi la accidentele ce se pot produce în trafic sau în parcare. Razele soarelui, apele din precipitaţii, murdăria acumulată de pe şosea pot deteriora vopseaua. Toate aceste situaţii pot fi remediate printr-o spălare corectă. Acest tratament trebuie aplicat cel puţin o dată pe săptămână. În funcţie de gradul de implicare la care eşti dispus şi de infrastructura disponibilă în zona în care te afli, ai la dispoziţie diferite soluţii pentru spălat. Cele mai comode sunt spălătoriile profesionale, cu personal dedicat care foloseşte substanţe prietenoase cu vopseaua. De asemenea, există și spălătorii automate, cu perii rotative, de tipul celor integrate în benzinării. O alternativă la acestea o reprezintă spălătoriile de tip self service, în care, în schimbul unui jeton, ai la dispoziţie câteva minute pentru fiecare operaţiune în parte. În lipsa celor de mai sus, propria curte/parcare poate fi locul în care speli maşina. Indiferent ce alegi, este important ca autoturismul să nu fie spălat în bătaia razelor puternice ale soarelui. Acest lucru grăbeşte uscarea agentului de curăţare care se amestecă rapid cu murdăria de pe caroserie şi produce pete şi zgârieturi. Alege aşadar un loc umbrit cel puţin pentru şamponarea maşinii. Substanţele utilizate pentru curăţare sau întreţinere trebuie să aibă cât mai puţini compuşi chimici periculoşi pentru vopsea. Limpezirea şi uscarea maşinii sunt operaţiuni cel puţin la fel de importante pe care trebuie să le urmăreşti cu atenţie, folosind instrumentarul potrivit pentru fiecare suprafaţă în parte.

Remediază zgârieturile de la cele mai mici semne

În traficul urban, aglomerat este aproape imposibil să protejezi maşina de apariţia zgârieturilor. Oricât de atent ai fi ca şofer, există întotdeauna posibilitatea producerii unui accident uşor de care nu te faci vinovat. Sau situaţia neplăcută de a-ţi găsi maşina lovită în parcare, fără nicio informaţie disponibilă. Criblura de pe carosabil și/sau materialul antiderapant utilizat în sezonul rece pot produce pagube vizibile asupra maşinii tale. Remedierea problemelor de mai sus şi a altor situaţii similare se face prin aplicarea unui tratament de polish profesional. Pentru conservarea aspectului îngrijit al maşinii tale, foloseşte produse pentru protecţie vopsea auto, aplicabile atât pe tablă, cât şi pe plastic sau sticlă.

Atenţie unde parchezi

Dacă nu eşti unul dintre puţinii fericiţi proprietari ai unui garaj, trebuie să ai mare atenţie unde parchezi maşina. În marile oraşe, locurile de parcare reprezintă un procent infim din numărul de autovehicule ale rezidenţilor şi celor aflaţi în tranzit. Acasă, la serviciu sau în oraş este uneori o adevărată aventură să găseşti un loc de parcare. Odată ce l-ai găsit, dacă laşi maşina acolo pentru cel puţin câteva ore, asigură-te că nu este expusă unor pericole. Spre exemplu, dacă locul tău de parcare este în bătaia soarelui, razele UV vor exfolia în timp vopseaua. Umbra oferită de copaci nu este întotdeauna o alternativă fericită. Unele specii secretă şi eliberează acel clei care pătează şi corodează vopseaua. Tot în copaci sau pe marginea clădirilor pot fi cuiburi de păsări ale căror excremente sunt extrem de toxice. Soluţia pentru protejarea maşinii în aceste condiţii o oferă aplicarea unei prelate pe care o poţi spăla periodic pentru îndepărtarea murdăriei.

Păstrarea aspectului de maşină nouă nu este uşor, dar nici imposibil de obţinut. Măsurile de întreţinere minimă te ajută să îndepărtezi la timp praful, mizeria şi micile imperfecţiuni. Alege produse de calitate pentru curăţarea maşinii tale și vei reuși să creezi o peliculă care protejează caroseria împotriva dăunătorilor.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *