Cursuri gratuite de Frizer pentru tineri fără loc de muncă prin proiectul NEXT LEVEL

January 12, 2023
16
Views


Meseria de frizer poate aduce multe avantaje. În primul rând, poate fi o profesie stabilă din moment ce oamenii vor avea întotdeauna nevoie de servicii de frizerie. Astfel, în timp ce mai multe domenii și industrii suferă schimbări datorită noilor tehnologii și tendința de digitalizare, este puțin probabil ca meseria de frizer să fie înlocuită în viitor. 

Un alt avantaj este acela că poți da frâu liber creativității tale. Este un domeniu dinamic, în continuă evoluție, unde ai mereu ceva nou de încercat și de învățat.

Așadar, profesia de frizer poate fi o opțiune stabilă pentru tinerii fără loc de muncă, aflați la început de drum (în special tinerii cu experiență de muncă limitată).

Din acest motiv, proiectul NEXT LEVEL a oferit tinerilor fără ocupație (ce nu sunt angajați și nu urmează o formă de învățământ), cu vârsta între 16 și 29 de ani, din Regiunea Sud-Est (județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea) posibilitatea de a participa la cursuri de calificare în ocupația de Frizer.

Această meserie îi poate ajuta pe acești tineri să își găsească un loc de muncă stabil: în Regiunea Sud-Est există mai mulți potențiali angajatori pentru persoane calificate ca Frizer. Astfel, în județele regiunii Sud-Est numărul agenților economici cu CAEN principal 9602 – Coafură și alte activități de înfrumusețare este după cum urează:

–       Județul Constanța: 545

–       Județul Galați: 295

–       Județul Tulcea: 84

–       Județul Brăila: 116

–       Județul Buzău: 198

–       Județul Vrancea: 153

Totodată, persoanele calificate în această meserie au și opțiunea de a-și deschide propria afacere.

 

Despre cursurile de calificare NEXT LEVEL

Cursurile de calificare nivel 2 în ocupația de Frizer realizate în cadrul proiectului au o durată de 360 ore (120 ore teorie și 240 ore practică) și sunt acreditate de către ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări).

În cadrul acestui curs, tinerii înscriși învață și practică cele mai noi tehnici din industria de estetică-înfrumusețare (cursul având un caracter interactiv, orientat pe aplicații practice). Prin intermediul cursului, participanții pot dobândi și dezvolta mai multe competențe profesionale esențiale pentru frizeri: pregătirea locului de muncă și igienizarea acestuia, utilizarea instrumentelor de frizerie, aprovizionarea cu materialele necesare, executarea tunsorii, îngrijirii faciale și capilare, bărbieritului, spălarea părului, programarea clienților etc.

În mod normal, participarea la un astfel de curs ar avea un preț de peste 1300 de lei, dar persoanele ce s-au înscris în proiectul NEXT LEVEL participă la ele în mod gratuit.

 

Cum te poți înscrie:

Deși înscrierile la cursurile de Frizer s-au încheiat, tinerii fără loc de muncă din regiune în că se pot înscrie la proiectul NEXT LEVEL. Persoanele interesate pot accesa pagina www.inscriere-next-level.ro pentru mai multe detalii.

După completarea formularului de la pagina respectiv, experți din cadrul proiectului vă vor contacta în cel mai scurt timp pentru a vă oferi mai multe explicații și pentru a vă asista în procesul de înscriere în proiect.

Doar tineri fără ocupație (fără loc de muncă și care nu urmează o formă de învățământ), cu vârsta între 16 și 29 de ani din Regiunea Sud-Est se pot înscrie la proiect.

Menționăm că perioada de înscriere la cursurile NEXT LEVEL este limitată.

 

Despre proiectul NEXT LEVEL:

– Denumire: “NEXT LEVEL – Oportunități de integrare durabilă pe piața muncii a tinerilor NEETs din Regiunea Sud-Est”;

– Cod mysmis: 154286;

– Perioada de implementare: 29 Iunie 2022 – 28 Decembrie 2023 (18 luni);

– Beneficiar (organizația ce implementează proiectul): Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR);

– Partener al beneficiarului: Centrul de Consultanță și Studii Europene SRL (CCSE);

– Valoarea totală a proiectului: de 4,934,955.26 lei (valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE: 4,446,812.15 lei);

– Obiectivul principal al proiectului: creșterea gradului de ocupare al tinerilor NEETs din Regiunea Sud-Est;

– Rezultatele principale ale proiectului: acțiuni de informare și promovare, 13 de stagii de curs tip calificare nivel 2 și 3 implementate, 6 sesiuni de cursuri de dobândire a competențelor antreprenoriale (realizate), 1 competiție de planuri de afaceri și 9 planuri de afaceri selectate pentru finanțare.

 

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

 

Date de contact:

NEXT LEVEL – Oportunități de integrare durabilă pe piața muncii a tinerilor NEETs din Regiunea Sud-Est

Pagina web a proiectului: https://www.ptir.ro/proiecte-in-implementare/2289.html

Pagina Facebook proiect: https://www.facebook.com/nextlevelse

Pagină înscriere în proiect: https://www.inscriere-next-level.ro

 

Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR):

Website: https://www.ptir.ro/

Adresa: Str. Spătarului, nr. 30, Sector 2, București

 

Centrul de Consultanță și Studii Europene SRL (CCSE)

Website: https://cursuriccse.ro

Sediul central: Str. Energiei nr.24A, Galați, jud. Galați

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *