Poți preveni cicatricile postacneice?

January 17, 2023
27
Views


În dermatologie, semnele postacneice se clasifică în 4 categorii majore: cicatrici atrofice, care se dezvoltă în adâncime, de tip Boxscar, Icepick și Rolling și cicatricile hipertrofice sau cheloide. Vestea bună este că cicatricile postacneice se pot trata, dar există câteva lucruri pe care le poți face pentru a preveni apariția lor:

▪ Nu stoarce coșurile. Deși este tentant, este important să îți amintești că acest obicei face mai mult rău decât bine: nu doar că poate duce la mai multă acnee, dar determină apariția cicatricilor, din cauză că interferează cu procesul natural de vindecare a pielii.                                               

▪ Folosește protecție solară. Fotoîmbătrânirea, un efect nociv al soarelui, duce la pete și la cicatrici mai închise în tonalitate versus restul pielii.

▪ Menține pielea hidratată. Hidratarea este baza unui ten cu aspect sănătos, plus că ajută la procesul de vindecare, iar cicatricile postacneice sunt mai puțin vizibile.                                                    

▪ Tratează acneea imediat. Ca să previi apariția semnelor pe față, este important să îți tratezi acneea la dermatolog și să o ții în frâu.

▪ Nu folosi produse cu efect inflamator. Evită cosmeticele agresive cu tenul. Pielea ta sensibilă are nevoie de o rutină de îngrijire specială, stabilită împreună cu medicul tău.

▪ Consultă medicul dermatolog pentru sfaturi personalizate de prevenție și tratament, mai ales dacă ești predispus(ă) la cicatrici.

Din păcate, chiar și atunci când iei toate măsurile de precauție existente, sunt șanse ca cicatricile postacneice să se dezvolte în continuare. Stai însă fără griji! În clinicile Doctor SKiN vei găsi cele mai eficiente și mai noi tratamente pentru cicatrici din lume: tratamente cu laser CO2, laser Nd:Yag, revoluționarul Morpheus 8, Dermapen, fillere cu Acid Hialuronic etc.

Toate procedurile sunt realizate de către o echipă supra-specializată de medici dermatologi cu experiență în tratarea și celor mai grave cazuri de cicatrici, care se dedică fiecărui pacient în parte.

Vino la Doctor SKiN ca să beneficiezi de tratamentul potrivit pentru tine, atenție, comunicare onestă și transparentă și echipamente medicale și tehnologii de ultimă generație, la cel mai bun preț!

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *