Cât sport fac românii comparativ cu restul europenilor

January 18, 2023
17
Views


Principalele motive pentru lipsa de activitate fizică, conform răspunsurilor celor chestionați, sunt lipsa de timp, urmată de lipsa de motivație și de absența interesului pentru sport. Pe de altă parte, principalul motiv care îi determină pe oameni să fie activi este îmbunătățirea stării de sănătate, urmat de dorința de îmbunătățire a condiției fizice și de relaxare. 

O altă diferență majoră între români și restul europenilor este locul în care practica activitățile fizice. 47% dintre europeni declară că practică o activitate fizică în parc sau aer liber, 37% acasă, și 35% într-un centru de fitness, club sportiv sau centru sportiv. Majoritatea românilor care practica un sport fac acest lucru acasă (58%), doar 22% într-un parc sau aer liber și 16% în cluburi, centre sportive sau de fitness. 

Vestea bună este că procentul românilor care fac mișcare în aer liber a crescut cu 29% față de 2017, când doar 17% dintre români făceau sport în parc. Lucru care poate fi observat și cu ochiul liber, în perioada post pandemică multe activități fizice de sală mutându-se în parc: de la cursuri de tai chi sau yoga, până la aerobic, zumba, arte marțiale sau box. Aceasta pe lângă activitățile fizice care se desfășurau deja în parcuri: jogging, ciclism, sporturile de echipă (baschet, volei, fotbal, badminton etc.)

Țările cu cei mai activi cetățeni sunt Finlanda (71% dintre cetățeni practică un sport), Luxemburg (63%) și Olanda (60%). Țările din coada clasamentului sunt Portugalia (73% dintre respondenți nu practică niciun sport), Grecia (68%), Polonia (65%) și România (62%).

Wushu Kinetics este o școală de arte martiale din București care organizează cursuri în aer liber de Tai Chi și Kung Fu. Școala este fondată de Florin Gurbanescu, antrenor emerit de arte marțiale.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *