Invitatie la un pelerinaj de 2 zile in Moldova si in nordul Bucovinei

January 20, 2023
15
Views


Una dintre agentiile de turism care organizeaza periodic pelerinaje este Avraam Travel. Printre programele turistice propuse credinciosilor se numara si un pelerinaj de doua zile care poarta pelerinii in nordul Bucovinei si in Moldova la Manastirea Vladiceni pentru o intalnire personala cu Parintele Calistrat.

Preotul Calistrat, unul dintre cei mai cunoscuti duhovnici

Calistrat Chifan, pe numele sau complet, este unul dintre cei mai renumiti si apreciati duhovnici din zilele noastre in Romania. Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca preotul a ales sa transmita invataturile sale si mesajele prin intermediul retelelor de socializare si prin intermediul mass-mediei. In consecinta, tot mai multi credinciosi au acces facil la mesajele si gandurile pe care le transmite Preotul Calistrat.

Mai mult, folosind aceste mijloace si metode, Preotul Calistrat a reusit sa apropie tot mai multi credinciosi de biserica si de invataturile biblice. Principalele mesaje pe care Parintele le transmite vizeaza Sfanta Liturghie si rugaciunea personala. Astfel, preotul insista asupra faptului ca prezenta la Sfanta Liturghie este extrem de importanta pentru o viata in legatura cu divinitatea. Chiar si in contextul unei vieti aglomerate, credinciosii trebuie sa isi faca timp pentru a ajunge cat mai des la Sfanta Liturghie.

In privinta rugaciunii personale, Parintele Calistrat considera faptul ca aceasta trebuie sa fie o practica zilnica pentru fiecare credincios. Rugaciunea personala este foarte importanta pentru o viata echilibrata si aceasta practica nu trebuie sa fie facuta neaparat doar in cadrul bisericii. Tot in randul invataturilor transmise de Parinte se regaseste si aceea care incurajeaza credinciosii sa realizeze faptul ca divinitatea este mereu prezenta in viata fiecaruia.

Programul pelerinajului organizat de Avraam Travel

Pelerinajul propus de catre agentia de turism Avraam Travel credinciosilor pentru a-l cunoaste personal pe Parintele Calistrat se deruleaza pe durata a doua zile. Plecarea din Bucuresti se va face din Dealul Patriarhiei si va avea loc dimineata devreme. Prima oprire a zilei este la Manastirea Nechit pentru ca pelerinii sa aiba timp pentru a se inchina la cele peste 350 de moaste din biserica aflata in incinta manastirii.

Dupa oprirea la Manastirea Nechit, credinciosii vor continua drumul pentru a vizita alte doua manastirii importante din nordul Bucovinei, si anume manastirile Agapia, respectiv Varatec. Prima zi se va incheia la Targu Neamt, acolo unde cazarea este organizata intr-un hotel sau intr-o pensiune.

Ziua a doua este alocata pentru vizitarea Manastirii Vladiceni si pentru timpul petrecut alaturi de Parintele Calistrat. Enoriasii se vor putea ruga, vor primi binecuvantarile si invataturile Parintelui si vor putea avea discutii personale cu acesta. Inainte de a pleca inapoi spre Bucuresti, pelerinii vor avea timp si pentru pelerinaj la Moastele Sf. Parascheva din Catedrala Mitropolitana din Iasi. Informatii suplimentare privind pelerinajul pot fi obtinute pe avraamtravel.ro.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *