Aproape 700 de alergători și peste 10,000 lei strânși la a XI-a ediție a Semimaraton Gerar 2023

January 30, 2023
15
Views


Sâmbătă, 28 ianuarie 2023, a avut loc Semimaraton Gerar, cuprinzând cele două probe de semimaraton echipe și cros 10k pe deja tradiționalul traseul din incinta Campusului Universității Politehnica București. 

Codul galben de ninsoare și temperaturile de zero grade nu i-au împiedicat pe cei 700 de participanţi să se alinieze la start. Vremea a fost chiar un motiv de bucurie pentru alergători, fiind specificul acestei competiţii ce promovează alergare pe timp de iarnă.

La proba de semimaraton echipe, categoria masculin a fost câștigată de echipa ACS SEVEN ATHLETIC (George Iulian Murar, Catalin Romas, Frank Castro) cu un timp de 1:20:23, urmată de echipa Mangafalele (Ionel Rapotan, Robert Constantin Zamisnicu, Iulian Filipov) – 1:21:25,  iar pe locul 3 a sosit echipa Unstoppable1 (Alex Ion, Beres Hunor, Manuel Kergoat) – 1:24:52.

Proba semimaraton echipe feminin a fost câștigată de Cteam (Andreea Cohut, Cristina Ciobanu, Adriana Anisia Cojocaru) cu un timp de 1:40:13, pe locul doi a sosit echipa Fly Girls (Irina Corneschi, Adriana Olteanu, Adriana Ciobanu) – 1:47:13, iar pe locul 3 echipa TTR girls (Cristiana Monica Rădulescu, Florinela Nenu, Angela Cristina Pătru) – 2:22:52.

Proba semimaraton echipe mixt a fost câștigată de SportGuru Racing Team (Radu Milea, Dan Hriscu, Antoanela Manac) cu un timp de 1:25:51, pe locul doi a sosit echipa Joyplace (Eduard Ene, Dan Dudas, Irina Popa) – 1:30:44, iar pe locul 3 echipa Avengers (Florin Gorcioaia, Aifer Ibadula, Petcu Bogdan) – 1:31:28.

Pentru proba de 10km, tabloul celor mai bun sportivi a fost:


Loc

Sportiv

Categorie

Timp

1

Andreea Corina Lacriceanu Bratu

Feminin

00:48:00

2

Ramona Zota

Feminin

00:49:44

3

Oleksandra Kyryllova

Feminin

00:49:53

1

Arthur Nazluian

Masculin

00:36:25

2

Cristian Alexandru Neacsu

Masculin

00:36:44

3

Andrei Livezeanu

Masculin 

00:37:07

Fondurile strânse la Semimaraton Gerar vor merge către o cauză sportivă. Anul acesta fondurile susţinute de participanţi prin donaţii şi fundraising vor merge către susţinerea proiectului 7 Summits.

Răzvan Nedu (vedere de ~1%) și Alex Benchea (nevăzător complet) vor să escaladeze cele mai înalte 7 vârfuri din cele 7 continente tradiționale! Ei au reușit în ultimii ani să urce unele dintre cele mai impresionante vârfuri din lume (Mont Blanc, Elbrus, Matterhorn, Kilimanjaro); în plus, au dus sus steagul României și în competițiile mondiale de paraclimbing.

Răzvan (vicecampion mondial cu 8 medalii la activ) și Alex (cu 2 medalii în competiţii de paraclimbing) vor participa la proba de cros 10,8 km alături de alţi colegi din lotul de Paraclimbing:

Ionela Grecu (număr de concurs 861) – în 2 ani a luat 2 medalii

Liviu Matei (număr de concurs 862) – 1 medalie

Împreuna cu echipa tehnica:

Iulian Farcaș – staf navigator

Antoaneta Barbu – manager Lot

Lotul Național de Paraclimbing reunește sportivi cu diferite tipuri de deficiențe fizice care performează în competiții de escaladă și expediții alpine. Afiliat Federației Române de Alpinism și Comitetului Paralimpic Român, Lotul național de Paraclimbing este fondat și coordonat de Climb Again și reprezintă cu succes România în competiții internaționale, fiind unul dintre cele mai mari, mai performante și mai apreciate loturi de paraclimbing la nivel mondial. Palmares competițional: aproape 40 de medalii.

Pentru mai multe poze si video de la eveniment: facebook.com/semimaratongerar/

Mai multe informații despre eveniment găsiţi pe site-ul oficial: https://gerar.ro/

Partenerii evenimentului sunt: Varta România, Mega Image, Buff România, Autonom, SportGuru, Mizuno, Compressport, Pepsi România, Gatorade, S-Karp, Pilot Books, Livezile Dobrinoiu, Evolet Selection

Parteneri Media: Alerg.roParteneri de bine: Galantom.ro, Asociația Climb Again

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *