GBC® furnizează soluția software pentru primul VR lab educațional din România

February 24, 2023
14
Views


Compania GBC®, integrator audio video cu prezență internațională și lider de piața in România pe segmentul de distribuție și integrare a soluțiilor audio-video, a venit în întâmpinarea nevoii Liceul Teoretic “Constantin Brâncoveanu” de a oferi elevilor care îi trec pragul un spațiu modern de învățare, dotat cu echipamente și soluții educaționale de ultima-generație, cu soluția de realitate virtuală VRLab Academy, ce oferă experimente științifice în realitate virtuală pentru un mediu educațional progresiv, pentru că realitatea virtuală inspiră, stârnește imaginația și încurajează gândirea creativă.

Astfel, Liceul Teoretic “Constantin Brâncoveanu”, unitate școlară cu tradiție de peste 50 de ani in învățământul bucureștean, a inaugurat CB LAB, primul laborator de experimente în realitate virtuală bazat pe curriculum, unde profesorii au posibilitatea de a recrea alături de elevi experimente dintre cele mai complexe si de a exemplifica vizual tot ce ține de partea teoretică, pentru o gama foarte variată de materii, oferind elevilor șansa de a experimenta știința hands-on.

Inaugurarea laboratorului CB LAB a avut loc în prezența profesorilor, elevilor si a reprezentanților de seamă ai sistemului educațional din România: Ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării și a secretarilor de stat din Ministerul Educației.

“Adaptarea sistemului de educație și formare la evoluția tehnologică reprezintă pentru liceul nostru o preocupare continuă și ne bucurăm că demersurile noastre referitoare la dezvoltarea și digitalizarea sistemului de învățământ sunt materializate prin realizarea unui spațiu de învățare modern în cadrul căruia sunt prezente tehnologii și aplicații software educaționale de ultima-generație”, a declarat prof. dr. Issa Cristina, directorul liceului, la evenimentul de inaugurare.

 

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *