De ce e important sa introduci carti pentru copii in rutina zilnica a micutului tau

February 28, 2023
15
Views


Cu toate acestea, cartile sunt fie o sursa de informare atunci cand nu stii lucruri, fie un bun prieten atunci cand sufletul ti-e impovarat, fie profesor. Indiferent de rolul jucat, iti sunt, cu siguranta, un sprijin neconditionat atunci cand ai nevoie. Ofera-i acest lucru si copilului tau si invata-l sa iubeasca lectura, inca din primii ani de viata.

Introducerea acestor carti pentru copii in rutina zilnica are beneficii insemnate asupra dezvoltarii copilului tau si va contribui in mod esential la formarea personalitatii lui.

Lectura nu are varsta, asa ca nu este niciodata prea devreme sau prea tarziu pentru a citi sau pentru a-i citi, in acest caz. Copilul tau are nevoie de toate sursele posibile care sa-l ajute sa descopere lumea inconjuratoare, pe el, dar si emotiile pe care le simte.

Cu ajutorul acestor carti pentru copii, scrise in functie de etapele de dezvoltare ale copiilor si dificultatile pe care acestia le intampina in viata lor, vei reusi sa ii oferi prichindelului tau sustinerea de care are nevoie.

Daca la cald ai fi tentat sa raspunzi simplu ”Cartile il ajuta sa vorbeasca”, dupa o analiza mai amanuntita, vei constata ca aceste carti pentru copii isi pun amprenta atat in ceea ce priveste dezvoltarea abilitatilor cognitive, motrice, de limbaj, afective, cat si de relationare s.a.m.d.

Din punct de vedere cognitiv, fiecare poveste reprezinta un stimul si un amalgam de informatii pentru copilul tau. Aceste carti pentru copii il vor ajuta sa isi dezvolte gandirea logica, sa isi dezvolte creativitatea, imaginatia, dar si vocabularul. Si, da, cu toate ca poate ti se pare inedit, rasfoirea cartilor il ajuta pe bebe sa isi exerseze si imbunatateasca motricitatea fina. Exercitiile de prindere a paginilor subtiri si rasfoirea cartilor au acest efect, asa ca daca il vezi pe copil ca doar rasfoieste cartea trebuie sa stii ca si asta este o etapa importanta pentru el.

Povestile cuprinse in paginile acestor carti pentru copii au rolul de a pune accentul pe diverse probleme cu care micutii se confrunta in viata lor de zi cu zi. Spalatul pe cap, taiatul unghiilor, tunsul, mersul la gradinita etc. – este posibil ca tie sa iti para acestea niste subiecte banale, insa pentru prichindelul tau sunt o adevarata provocare. Si pentru tine vor fi provocari, mai ales cand te lovesti de refuzul lui! Abordarea acestor probleme cu ajutorul povestilor il va face pe copil sa normalizeze situatia, sa inteleaga procesul si motivul pentru care trebuie sa faca anumite lucruri sau, dimpotriva, de ce ele sunt interzise.

Totodata, povestile sunt cele care vorbesc copilului pe limba lui despre emotiile sale si despre modul in care poate invata sa si le manifeste sau sa le controleze. Micutul tau va afla cu ajutorul personajelor preferate de ce nu e bine sa ne lovim, sa ne spunem lucruri urate, cum isi poate manifesta furia fara a face rau sau cum poate spune ”Te iubesc”.

Iubirea se invata! Dragostea pentru carti este una dintre cele mai importante pe care i-o poti oferi copilului tau, caci astfel nu va fi niciodata singur, indiferent de drumul pe care-l va purta viata sau de oamenii pe care ii va intalni pe parcurs.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *