lansarea cărții „Greier de topaz“, de Florin Spătaru

March 9, 2023
16
Views


„Greier de topaz“, de Florin Spătaru, completează Colecția Biblioteca de Proză Contemporană, Editura Litera. Scrisul voluptuos, inventiv, și cultura filologică transformă romanul într-o operă de raftul întâi.

Cititorii din Brașov sunt invitați la o discuție literară în baza romanului. Evenimentul va fi găzduit de Libraria Ștefan Octavian Iosif – joi, 9 martie, de la ora 18:00. Alături de autorul Florin Spătaru, participă: Alexandru Lamba, Laurențiu-Ciprian Tudor, Anca Ianchiș și Alexandru Lamba.

De o senzualitate cuceritoare, scris cu inteligență epică, romanul „Greier de topaz“ este un fel de carusel al poveștilor din mintea lui Artur, personajul principal, inițial, o interfață auctorială, dar, totodată, o construcție alcătuită cu multă știință naratologică, pentru a lansa în subsol bine cunoscuta întrebare, când vine vorba despre proză: de ce iubesc oamenii paginile despre sexualitate, scenele pasionale și licențiozitățile de orice fel?

DESPRE AUTOR
Florin Spătaru (n. 1983) e prozator, poet și traducător din limbile romanice. A câștigat concursuri literare în Franța și a fost publicat în Nouvelle Quinzaine littéraire din Paris. Romanul Greier de topaz s-a aflat printre finalistele la concursul de debut al Editurii Litera – „Primul roman“.


DESPRE Colecția „Biblioteca de proză contemporană”
Colecția „Biblioteca de proză contemporană” face parte din portofoliul Editurii Litera și este coordonată de scriitoarea Doina Ruști. În momentul de față, colecția însumează un număr important de prozatori din toate generațiile, autori de roman în mare parte, unii dintre ei debutanți. „Biblioteca de proză contemporană”  acordă atenție debuturilor și prozei cu o perspectivă epică nouă, pentru a întregi peisajul cărții românești cu viziuni narative inedite.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *