Aparat dentar: Intrebari si raspunsuri

March 15, 2023
16
Views


Cât de mult doare atunci când îți pui aparat dentar?

În general, o durere ușoară este normală în primele zile după ce îți pui aparatul dentar. Aceasta poate fi gestionată cu analgezice și de obicei trece în câteva zile. Este posibil să aveți și un disconfort ușor și să durați un pic mai mult să vă obișnuiți cu noul dispozitiv în gură, dar aceste simptome dispar în cele din urmă.

Cât timp trebuie să port aparatul dentar?

Durata purtării aparatului dentar depinde de complexitatea problemei care trebuie corectată și de modul în care răspundeți la tratament. De obicei, aparatul dentar trebuie purtat între 6 luni și 2 ani sau chiar mai mult. În cazul aparatelor dentare fixe, acestea trebuie ajustate periodic pentru a asigura progresul și pentru a preveni orice complicații.

Cum îmi pot menține dinții și aparatul dentar curate?

Este important să aveți o igienă orală adecvată și să vă spălați dinții și aparatul dentar cu regularitate. Ar trebui să vă spălați dinții de cel puțin două ori pe zi, timp de cel puțin două minute, folosind o pastă de dinți cu fluor și un periuta de dinți moale. De asemenea, trebuie să utilizați ață dentară sau periuțe interdentare pentru a curăța spațiile dintre dinți și aparatul dentar. În plus, evitați alimentele tari sau lipicioase și băuturile zaharoase, care pot deteriora dinții și pot face aparatul dentar mai dificil de curățat.

Pot să mănânc tot ceea ce îmi place în timp ce port aparat dentar?

Este important să evitați alimentele tari sau lipicioase, precum gumă, bomboane tari, semințe sau nuci, care pot deteriora aparatul dentar sau pot produce dislocarea acestuia. De asemenea, ar trebui să evitați alimentele și băuturile zaharoase, care pot produce carii dentare și pot afecta dinții. În general, puteți mânca majoritatea alimentelor, dar ar trebui să le tăiați în bucăți mici și să evitați să mușcați direct din ele.

Pot să îmi scot aparatul dentar când trebuie să mănânc sau să vorbesc în public?

Este posibil să îți scoți aparatul dentar în timpul mesei sau în alte situații în care trebuie să mănânci sau să vorbești în public, dar ar trebui să-l puneți înapoi cât mai curând posibil. În general, ar trebui să purtați aparatul dentar cât mai mult timp posibil, deoarece acest lucru va asigura cel mai bun rezultat pentru tratamentul dumneavoastră.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *