Fundația Inovații Sociale Regina Maria a câștigat 99.952 de Euro pentru a-și dezvolta sustenabilitatea financiară prin programul Active Citizens Fund

March 23, 2023
16
Views


Fundația Inovații Sociale Regina Maria a primit o finanțare în valoare de 99.952 de Euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021, pentru proiectul “Oameni ca noi dăruiesc din inimă pentru un alt viitor”. Finanțarea ajută fundația să își crească sustenabilitatea financiară prin dezvoltarea unui mecanism nou de fundraising, ce implică colectarea de mandate de donație lunară din partea persoanelor individuale. Obiectivul proiectului este de 2050 de noi donatori individuali, ce vor contribui lunar pentru asigurarea de servicii medicale gratuite pentru pacienții neasigurați și vor sprijini educația copiilor din familii devaforizare din centrele educaționale ale Fundației.

  

Sustenabilitatea financiară a organizațiilor non-profit este o mare provocare, acestea fiind preponderent dependente de sponsorizările firmelor private. Pe de altă parte, sute de mii de beneficiari, persoane ale căror nevoi statul nu reușește să le acopere, depind de implementarea activităților ONG-urilor. Modalitățile de strângere de fonduri de la donatori individuali, prin care organizațiile își pot scădea dependența de mediul de bussines sunt, astfel, vitale pentru sănătatea lor financiară și servirea fără întrerupere a beneficiarilor lor.

  

“Ne-am dorit să diversificăm sursele de finanțare prin metode care vizează implicarea individuală a oamenilor.  Din datele pe care le avem, organizațiile internaționale, care ne sunt punct de referință, își bazează bugetul în proporție de peste 70% din donații individuale. Din păcate, în România, această cultură a donației nu este încă prezentă. Prin acest proiect vom crește sustenabilitatea proiectelor noastre, deoarece ne vom baza din ce în ce mai mult pe donații mici, dar constante. Persoanele abordate de către echipele noastre de fundraising stradal vor putea semna un mandat de debit direct, prin care, lunar, vor dona o sumă mică către Fundație. Deși pentru donatorii noștri suma este aproape insesizabilă, pe noi ne ajută să putem salva destine, zi de zi. Totodată, acest mecanism contribuie și la creșterea implicării sociale în rândul populației, lucru atât de important într-o democrație. Suntem extrem de recunoscători programului Active Citizens Fund România pentru finanțarea costurilor cu susținerea acestei metode de fundraising. ” – Cristiana Mateoiu, Director Executiv al Fundației

  

Prin proiectul “Oameni ca noi dăruiesc din inimă pentru un alt viitor”, Fundația Inovații Sociale Regina Maria și-a propus să colecteze 2050 de noi donatori inidividuali, care, pentru minim 5 ani, vor dona lunar pentru proiectele sociale ale organizației. Finanțarea oferită prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, va acoperi costurile cu implementarea campaniei de colectare de donații individuale prin debit direct, ce implică recrutarea, formarea și management-ul echipelor de fundraiseri stradali și comunicarea proiectului.

Fundația Inovații Sociale Regina Maria este o organizație neguvernamentală înființată de Dr. Wargha Enayati împreună cu soția sa, Mitra Enayati în 2010. Fundația acționează în domeniul medical și educațional și oferă asistență medicală integrată pentru persoanele fără venit și fără asigurare medicală și pentru persoanele cu venituri mici din București, prin intermediul Policlinicilor Sociale și servicii educaționale pentru copiii din familii cu venituri mici, prin centre de tip after-school. Dăruirea, entuziasmul și spiritualitatea Reginei Maria au inspirat fondatorii să creeze proiecte care să contribuie la îmbunătățirea calității vieții a cât mai multor români.

Conținutul acestui comunicat nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *