Schimbari in Germania din aprilie 2023

March 24, 2023
22
Views


CREȘTE SALARIUL MINIM ÎN MAI MULTE INDUSTRII

Salariul minim german (Mindestlohn) este cel mai mic nivel acceptabil de remunerare stabilit legal. În Germania, salariul minim este stabilit pe oră. În prezent, este de 12 euro brut pe oră. Aceasta înseamnă că salariul minim legal lunar pentru un angajat cu normă întreagă în Germania este în prezent de 1.980 euro brut. Multe industrii au contracte colective de muncă și salarii de bază semnificativ mai mari. În plus, de la 1 aprilie 2023, salariile vor crește în mai multe industrii.

Mai multe informații despre acest subiect, găsiți aici.

Noul contract colectiv pentru zugravi şi lăcuitori este în vigoare de la 1 ianuarie 2023 și prevede mai multe majorări. De la 1 ianuarie 2023, salariul de bază Vest a crescut deja la 18,39 euro, iar salariul de bază Est și Berlin la 17,86 euro. Următoarea majorare va avea loc pe 1 aprilie 2023. Salariul minim I (ajutoare) va fi atunci 12,50 euro și salariul minim II 14,50 euro. Indemnizația de formare va fi majorată și la 1 august 2023 . Crește la 770 de euro în primul an de pregătire, la 850 de euro în al doilea an de pregătire și la 1.015 de euro în al treilea an de pregătire. 

Există, de asemenea, mai mulți bani pentru angajații din industria construcțiilor. Contractul colectiv de muncă valabil în principal în domeniul construcțiilor prevede o creștere a salariului la 1 aprilie 2023. Aceasta este de două procente în vest și 2,7 la sută în est. Cu salariul/salariul din mai 2023 se va face și o plată unică de 450 de euro. Contractul colectiv prevede și compensații pentru angajații care se deplasează la șantierele lor – sub formă de sume forfetare, gradate în funcție de kilometri.

CENTRALELE NUCLEARE DIN GERMANIA VOR FI ÎNCHISE

Trei centrale nucleare din Germania mai funcționează – Isar 2, Neckarwestheim 2 și Emsland. Acestea vor fi însă dezactivate la jumătatea lui aprilie 2023, potrivit Oficiului Federal pentru Siguranța Gestionării Deșeurilor Nucleare (BASE). Aceste centrale ar trebui să fie închise anul trecut, dar din cauza amenințării unei penurii de energie la mijlocul lunii octombrie 2022, cancelarul Olaf Scholz a decis să amâne închiderea lor.

ACTUALELE REGULI SANITARE EXPIRĂ ÎN LUNA APRILIE

Regulile actuale corona se aplică până pe 7 aprilie 2023 . Până atunci, guvernul federal trebuie să decidă dacă și cum să procedeze. Măștile FFP2 sunt în prezent obligatorii în clinici, case de bătrâni și cabinete medicale din toată țara. Statele federale pot adopta și alte reglementări, de exemplu măști obligatorii în transportul public local.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe https://migro.ro/blog/ veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

    numărul de telefon:  +40 369 805 805

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează și impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *