Vizită la Stația de Biogaz Genesis Biotech în Săptămâna Verde

April 5, 2023
22
Views


Schimbările climatice și degradarea mediului sunt probleme cu care ne confruntăm la nivel național și internațional și constituie provocări majore, care vor marca generațiile viitoare. Educația este unul din pilonii îmbunătățirii răspunsului la schimbările climatice, prin schimbarea comportamentului uman, în vederea protejării naturii și a resurselor.

Genesis Biopartner reprezintă drumul către sustenabilitate și are ca obiectiv principal schimbarea mentalităților, ceea ce în timp va conduce la schimbarea societății. Copiii au aflat că la Genesis Biotech se reciclează anual aproximativ 60.000 de tone de resturi alimentare și că prin intermediul materiei prime procesate, stația de biogaz generează energie electrică pentru aproape 6.000 de gospodării, înlocuind energia nucleară și cărbunele.

Programul “Săptămâna Verde” se desfășoară în perioada 27 februarie- 16 iunie 2023, fiecare unitate educațională din mediul preuniversitar având flexibilitatea să își aleagă o săptămână din această perioadă în care acoperă conținut și desfășoară activități legate de schimbările climatice și protecția mediului în interiorul și în afara unității educaționale.

Școala Gimnazială nr. 195 este situată în sectorul 3 al Capitalei (cartierul Titan) și funcționează în trei corpuri de clădire moderne. Școala este partener oficial UNESCO și are certificare de Școala Europeană, având peste 2500 de elevi, peste 100 de cadre didactice și dotări dintre cele mai moderne. În cele peste cinci decenii de activitate, școala a dobândit un binemeritat prestigiu. El se datorează în primul rand pregătirii și harului cadrelor didactice și rezultatelor deosebite obținute de elevi, mulți elevi și absolvenți ai școlii și ai treptelor superioare de învățământ devenind de-a lungul timpului personalități ale vieții culturale, civice si politice din România.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *