Bonusuri si plati unice in Austria

April 10, 2023
29
Views


APRILIE: BONUSURI ȘI PLĂȚI UNICE

Inflația scade mai mult decât se aștepta în martie 2023 cu “doar” 9,1% față de lunile precedente, ianuarie (11,2%) și februarie (10,9%), dar este în continuare mult peste media zonei euro. Experții critică aderarea la principiul “stropitorului” prin intermediul plăților unice. Sunt necesare de urgență măsuri de limitare a inflației, cum ar fi o frână a chiriilor – la urma urmei, chiriile de referință cresc cu 8,6% de la 1 aprilie. Până în prezent, nu s-a ajuns la niciun acord cu privire la aceste măsuri. Despre mai multe schimbări care au loc în Austria din aprilie, puteți citi aici.

În schimb, guvernul federal și provinciile continuă să urmărească plata unor bonusuri unice în numerar pentru milioane de gospodării din Austria. În continuarea articolului, vom face o prezentare generală a plăților unice și a primelor în numerar din aprilie.

PRIMA DE ENERGIE DE LA VIENA: 200 EURO DIN APRILIE

În total, 650.000 de gospodării vieneze vor beneficia, începând cu luna aprilie, de noul bonus energetic vienez de până la 200 de euro. Suma va fi transferată automat în conturile vienezilor. Potrivit informațiilor furnizate de consilierul provincial pentru afaceri sociale și economice, plata va începe la 11 aprilie 2023.

BONUSUL DE CARANTINĂ: PLATA ULTIMILOR 100 EURO

Așa-numitul “bonus Carinthia” a fost majorat la un total de 600 de euro pentru anul 2023. De la începutul anului, acesta a fost plătit în mai multe tranșe. În luna aprilie, ultima sumă de 100 de euro va fi plătită tuturor carintenilor care au dreptul la ea.

NOUA SUBVENȚIE SUPLIMENTARĂ PENTRU COSTURILE DE LOCUINȚĂ

Ca alternativă la frâna de chirie împotriva noii creșteri a chiriilor orientative cu 8,6 la sută în aprilie, s-a decis acum noua subvenție suplimentară pentru costurile de locuință de până la 200 de euro în medie pe gospodărie. Această subvenție poate fi solicitată în mod nebirocratic de la începutul lunii aprilie. Responsabili sunt statele federale respective, care administrează subvențiile pentru costurile de locuință și de încălzire. Deja înainte, bugetul pentru subvenții a fost majorat cu 450 de milioane de euro în 2023.

Doar până la 31 martie toți cei care nu au depus încă o compensație pentru costurile de energie sau au primit o respingere din cauza unor informații incorecte au putut depune acest voucher de 150 de euro ca o compensație pentru costurile de energie. Acest voucher va fi apoi aplicat automat la următorul extras de cont al furnizorului de energie electrică.

În luna octombrie, bonusul climatic va fi din nou plătit tuturor austriecilor. În acest an, va fi plătită suma inițială de până la 200 de euro. Însă eșalonat în funcție de locul de reședință. Copiii vor primi din nou jumătate din sumă.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru, migro.ro/blog, veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gand să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

    numărul de telefon:  +40 369 805 805

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează și impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *