Care este rolul analizelor medicale de laborator?

April 19, 2023
18
Views


Insa pentru o imagine de ansamblu, efectuarea unor analize medicale Piatra Neamt este foarte utila. Analizele de laborator reprezinta practic o metoda prin intermediul careia medicul va putea avea mult mai multe informatii pe baza carora sa faca un tablou clinic al pacientului. Astfel si diagnosticul stabilit de medic va putea fi mult mai precis.

Ce sunt analizele medicale de laborator?

In momentul in care discutam despre analizele medicale de laborator avem in vedere acel ansamblu de procedee care pot sa fie mai simple sau mai complexe si care vine sa furnizeze informatii detaliate cu privire la anumite organe sau parti ale organismului. In acelasi timp, analizele medicale pot sa aduca o imagine completa asupra gradului de sanatate al pacientului, dar si asupra unei afectiuni medicale de care sufera pacientul in cauza.

Rolul analizelor medicale nu este doar acela de a stabili o eventuala faza a unei afectiuni medicale, ci si acela de a preveni aparitia unor probleme de sanatate. Practic analizele medicale pot juca un rol foarte important in profilaxie, fiind astfel o metoda la indemana pentru preventie. Spre exemplu analizele medicale pot fi recomandate pentru persoanele avand o anumita varsta sau anumite conditii care pot favoriza dezvoltarea de boli ale sistemului vascular sau care pot favoriza aparitia cancerului.

Varietatea analizelor medicale este foarte mare, multe dintre analizele medicale fiind adaptate noilor descoperiri in materie de medicina. Inclusiv tehnologiile folosite pentru recoltarea si prelucrarea probelor preluate de la pacient avanseaza constant, fapt pentru care aceste analize medicale Piatra Neamt de laborator devin tot mai precise.

Tipurile de analize medicale

Analizele medicale pot fi clasificate in mai multe moduri si dupa mai multe criterii. Dupa modul de prelevare a analizelor, acestea pot include prelevarea de sange, urina, secretii oculare, secretie vaginala etc, iar pentru prelevarea de tesut regasim biopsiile, fragmente de unghii sau fire de par.

Analizele de laborator efectuate in scop profilactic includ printre altele examenul sumar de urina, VSH-ul, glicemia, creatinina, TGP, TGO, hemoleucograma, ECG-ul sau alte analize legate de anumite vitamine si saruri din corp. Este important de punctat faptul ca analizele medicale trebuie efectuate la recomandarea medicului generalist sau a medicului de familie, dar si la recomandarea unui medic specialist in urma unei consultatii medicale.

Chiar daca multa lume apeleaza la efectuarea unor analize medicale Piatra Neamt pentru a verifica starea de sanatate, uneori aceste analize au importanta doar intr-un anumit context al istoricului si al semnelor clinice ale unei afectiuni medicale. Din acest motiv nu se recomanda efectuarea analizelor fara indicatiile si recomandarile unui medic.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *