Jucăriile pentru pisici – alege-le și folosește-le astfel

May 4, 2023
18
Views


Ce jucării sunt cele mai bune pentru pisica mea?

Tipul de jucării care se potrivește cel mai bine pisicii tale va depinde în mare măsură de temperamentul și obiceiurile sale. Majoritatea jucăriilor pentru pisici caută să ii implice instinctele naturale: urmărirea, trântirea, zgâriatul și cățăratul. Pisica ta s-ar putea bucura să se complacă cu unul dintre aceste comportamente mai mult decât cu celelalte; sau poate prefera o varietate de tipuri.

Se recomandă să nu cumperi prea multe jucării până când nu ai învățat preferințele și obiceiurile pisicii tale, pentru a evita irosirea banilor pe jucării care vor aduna praful.

Tipuri de jucării pentru pisici de luat în considerare

-Mingi: Unor pisici le place să urmărească mingi și să le lovească. Ai putea încerca o minge obișnuită, una cu un clopoțel înăuntru, o minge motorizată sau chiar o minge de hârtie mototolită.

-Șoareci de jucărie și alte jucării de vânătoare: pisicile sunt prădători naturali, iar jucăriile pe care le vad ca o prada le pot distra ore în șir.

-Baghete/bețe de pescuit/jucării cu pene: jucăriile de acest tip vor încuraja săritul și urmărirea. Asigurați-vă că toate jucăriile care includ sfoară sunt folosite numai sub supravegherea unui om și sunt depozitate în siguranță, departe de pisica, după timpul de joacă, pentru a evita ingerarea accidentală.

-Laser: probabil ați văzut o mulțime de videoclipuri pe YouTube cu pisici care înnebunesc după razele laser! Ele pot fi o modalitate relativ ieftină și fără efort de a oferi pisicii tale un antrenament bun. Asigurați-vă că obțineți un laser care este sigur pentru animale.

-Jucării interactive pentru hrănire: jucăriile puzzle cu alimente stimulează mintea pisicii tale și o pot ajuta să se distreze atunci când nu ești prin preajmă;

-Jucării pentru cățărat: copacii și ansamblurile de joacă pentru pisici oferă pisicii tale ceva de cățărat atunci când nu ești acasă, precum și locuri în care să tragă un pui de somn. Pisicile adoră să aibă suprafețe înalte pe care să se cocoțeze.

-Sisaluri: pisicilor le place să se frece și sa zgarie; este un instinct natural care le ajută să se întindă, să-și exercite mușchii spatelui și ai umerilor și să-și exprime fericirea. De asemenea, ajută la menținerea unghiilor tăiate. Jucăriile de tip sisal încurajează pisica ta să se zgârie acolo unde vrei tu – și îți salvează canapeaua de a fi mărunțită! Vă recomandăm cel puțin un stâlp de acest tip pentru fiecare pisică pentru a evita problemele de teritoriu. În timp ce soluțiile verticale sunt cele mai obișnuite, unele pisici preferă suprafețele orizontale pentru zgâriere, cum ar fi covorașul de iută sau zgârierea din cutiile din carton ondulat.

-Articole de uz casnic, cum ar fi cutii de carton: pisicilor le place să folosească cutii de carton și alte ascunzătoare în care să se joace; le place să aibă locuri închise, întunecate, unde să se ascundă și să observe lumea. Când sunt în interiorul unei cutii, se simt protejate deoarece se află într-un spațiu închis. Pisicile sunt, de asemenea, creaturi curioase și sunt atrase în mod natural de textura cartonului pentru a zgâria și de locurile întunecate, gata de explorat. Tăierea găurilor într-o cutie de carton va oferi adesea ore de distracție pentru o pisică, deoarece aceasta se poate ascunde în timp ce își observă mediul (exersând tendințele sale naturale de urmărire).

Comandă online cele mai populare jucării pentru pisici, din oferta Petmaster.ro!

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *