Vino la Fysiogand pentru un tratament popular

May 17, 2023
20
Views


Reflexoterapie – este o forma de terapie complementara care se concentreaza pe aplicarea de presiune si masaj asupra anumitor puncte reflexe ale picioarelor, mainilor sau urechilor pentru a stimula vindecarea si relaxarea in diferite parti ale corpului. Aceasta tehnica se bazeaza pe principiul ca aceste zone reflexe sunt conectate prin canale energetice la diferite organe si structuri din corpul uman. Reflexoterapia este disponibila ca procedura la Fysiogand.ro, unde specialistii in domeniu ofera o abordare profesionista si individualizata pentru a aduce beneficii sanatatii si bunastarii dumneavoastra.

Istoric si principii:

Reflexoterapia are o istorie lunga, fiind practicata in diferite forme in culturile antice, inclusiv cea chineza, egipteana si indiana. Acesta se bazeaza pe principiul ca picioarele, mainile si urechile sunt harti miniaturale ale corpului uman, iar stimularea zonelor reflexe corespunzatoare poate imbunatati circulatia, functionarea organelor si starea generala de sanatate.

Mecanismul actiunii:

In timpul unei sesiuni de reflexoterapie, terapeutul aplica presiune cu degetele sau folosind diverse instrumente pe punctele reflexe corespunzatoare. Aceasta stimuleaza terminatiile nervoase din aceste zone, declansand raspunsuri reflexe in diferite parti ale corpului. Prin aceasta stimulare, se imbunatateste fluxul de energie vitala (chi) in corp si se activeaza capacitatea naturala de vindecare a acestuia.

Beneficiile tratamentului de reflexoterapie:

Relaxare si reducerea stresului: Reflexoterapia promoveaza eliberarea de endorfine, hormoni ai fericirii, care ajuta la reducerea stresului si a tensiunii mentale. Aceasta poate duce la o stare generala de relaxare si liniste interioara.

Stimularea circulatiei sanguine: Prin stimularea punctelor reflexe, reflexoterapia poate imbunatati circulatia sanguina, inclusiv fluxul de oxigen si substante nutritive catre organe si tesuturi, facilitand astfel procesul de vindecare.

Echilibrarea sistemului nervos: Tehnica poate ajuta la echilibrarea sistemului nervos prin stimularea raspunsului relaxant al acestuia si prin reducerea tensiunii musculare.

Ameliorarea durerii si disconfortului: Reflexoterapia poate fi utila in reducerea durerilor de cap, a durerilor musculare si articulare.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *