Schüco a primit premii Red Dot și iF Design Awards 2023

June 21, 2023
25
Views


Alukönigstahl va introduce anul acesta pe piața din România noi produse de la Schüco International, și anume cele patru sisteme Schüco care au câștigat concursuri internaționale de design datorită calității ridicate a designului de produs. Premiul Red Dot Award 2023Design de produs a fost acordat pentru sistemul de uși glisante Panorama Design Schüco AS PD 75.HI, de uși pliante Schüco AS FD 75/90.HI, pentru sistemul de uși Schüco AD AL 75 și sistemul de ferestre Schüco WoodDesign. Sistemele pentru uși glisante Panorama Design și pentru uși pliante au primit și râvnitul premiu iF Design Award 2023 pentru design de pionierat. 

Uși glisante Panorama Design Schüco AS PD 75.HI

O ramă extrem de subțire, profile foarte suple în zona de suprapunere a cercevelelor, prag fără bariere care care se scufundă în podea atunci când ușa este închisă (la varianta Performance Line) – acesta este minimalismul construit. Sistemul glisant Schüco AS PD 75.HI permite vizibilitate maximă și leagă zonele interioare și exterioare apropape perfect. Soluția standard se poate particulariza și pentru variantele constructive Access Line și Design Line:  este disponibil un mâner tip scoică integrat, se poate adăuga protecție solară, se poate insera în automatizarea clădirii. Toate împreună asigură o interacțiune perfectă între design, confort, siguranță și tehnologie inteligentă.

Uși pliante Schüco AS FD 75/90.HI

Având un design stilizat, aceste uși impresionante răspund unor cerințe arhitecturale ridicate. Se pot realiza elemente până la 3,50 metri înălțime și până la 1,50 metri lățime pentru fiecare cercevea. Aspectul este similar cu al unei fațade vitrate. Cu acest tip de ușă spațiul se deschide complet, elementele individuale pot fi pliate ușor și flexibil spre interior sau exterior, într-o singură direcție sau, ca o cortină, spre dreapta sau spre stânga, pe o lățime totală de până la 9 metri. Dacă este necesar, se poate integra o ușă batantă pentru o trecere rapidă spre exterior.

Ușa pivotantă Schüco AD AL 75, o combinație perfectă între mișcare și design

Schüco AD AL 75 este o ușă pivotantă din profile de aluminiu cu izolație termică și o tehnologie inovatoare de etanșare: tehnologia AirLux. Aceasta funcționează cu aer și închide spațiul dintre cercevea și tocul ușii în proporție de 100 %. Pe lângă proprietățile structural-fizice bune în toate condițiile meteorologice, acest lucru asigură și un confort crescut în spațiul de locuit. Panoul ușii poate fi vitrat sau realizat din panouri opace sau transparente din diferite materiale.

Ferestre din aluminiu Schüco WoodDesign

Material natural, lemnul este atemporal, familiar, versatil și absolut în vogă pentru designul de interior. Răspunzând acestei cerințe de design de înaltă calitate, Schüco a combinat cele două materiale, lemn și aluminiu, într-un singur sistem de ferestre: un decor din lemn care poate fi ales în funcție de preferințele individuale se aplică pe profilul ferestrei în interior și se integrează armonios în designul căminului. La exterior, profilul din aluminiu impresionează prin stabilitate, durabilitate și rezistență. Sistemul de ferestre Schüco WoodDesign este o combinație perfectă de design, materiale și funcționalitate.

Acestea sunt câteva dintre produsele prezentate de Schüco la expoziția internațională de materiale de construcții și arhitectură BAU 2023 din aprilie. Reunite în stand sub conceptul “Fascinație”, au atras privirile și interesul tuturor vizitatorilor datorită aspectului, calității și performanțelor prezentate.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *