Care este rolul avocatului in procedura de divort?

July 6, 2023
8
Views


In astfel de situatii este foarte utila expertiza si experienta unui avocat divort Bucuresti. In ceea ce urmeaza vei afla mai multe despre rolul avocatului in procedura divortului si cum te poate ajuta un astfel de avocat daca treci prin aceasta procedura.

Ce presupune activitatea avocatului in procedura divortului?

In cadrul procesului de divort, fiecare dintre parteneri poate beneficia de asistenta si de consiliere pe probleme juridice din partea unui avocat. Prezenta sau asistenta avocatului nu este obligatorie conform legii si cei doi parteneri pot face demersurile necesare divortului fara a fi obligatoriu asistati de un avocat. Insa trebuie subliniat faptul ca asistenta juridica este foarte importanta in acest context in care vorbim despre procedura de divort.

Cu atat mai mult in cazurile in care nu exista un acord comun al partilor implicate in divort si cand se doreste realizarea partajului privind bunurile comune dobandite pe timpul casatoriei. Avocatul specializat in procedura divortului poate sa ofere sfaturi foarte utile si informatii importante privind termenii juridici utilizati in cadrul acestei proceduri.

Este foarte important de amintit aici faptul ca un avocat divort Bucuresti nu poate reprezenta in acelasi proces ambele parti implicate in partaj. Este firesc de inteles care este argumentul acestei situatii. Nici macar in cazul in care ambii soti sunt de acord in privinta modului in care se va realiza acest proces de divort, avocatul nu poate reprezenta in procesul respectiv ambele parti, iar acest lucru vine din perspectiva legala.

Totusi, trebuie amintit faptul ca in cazul in care sotii sunt de acord in privinta divortului, acestia pot apela la un singur avocat pentru consultanta juridica in ceea ce inseamna urmarea anumitor pasi si in ceea ce priveste documentele juridice care trebuie completate si/sau depuse. Acest lucru este valabil si in cazul divorturilor care au loc de comun acord la notar sau la Starea Civila. In aceste situatii avocatul va putea oferi consiliere de specialitate, se poate ocupa de dosarul care trebuie depus si poate sa reprezinte una dintre parti la momentul depunerii cererii de divort.

Avantajele consilierii de specialitate in procesul de divort

Sunt mai multe avantaje pentru care persoanele care doresc sa demareze procedura de divort pot sa ia in considerare serviciile oferite de avocati specializati in acest domeniu. Un prim avantaj este faptul ca vor intelege detaliile juridice si termenii de specialitate. Un al doilea avantaj consta in rapiditatea procesului de divort. Obtinerea sau completarea mai rapida a documentelor necesare divortului completeaza lista avantajelor.

Daca aceste avantaje te-au convins sa apelezi la un avocat divort Bucuresti, poti gasi astfel de servicii pe www.divort-partaj.ro.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *