Jocuri de cazinou cu rădăcini chinezești

July 24, 2023
25
Views


. Așadar, pregătește-te să explorezi un univers captivant de jocuri și să descoperi ce au de oferit aceste jocuri unice și pline de traditionalism! Aici nu ne referim la jocurile de slot care oferă rotiri gratuite fără depunere, cu tematică asiatică, ci la jocurile consacrate și jucate de câteva sute de ani.

Mahjong

Acest joc tradițional de cărți a captivat milioane de jucători de-a lungul secolelor și continuă să fascineze și astăzi. Deși în prezent este interzis în China, Mahjongul a găsit un loc de desfășurare în localurile subterane ale cazinourilor.

Mahjongul este nu doar un joc de noroc, ci și un remediu pentru depresie în China. Potrivit unui nou studiu de la Universitatea din Georgia, practicarea acestui joc a demonstrat că poate reduce riscul de depresie în rândul chinezilor în vârstă, contribuind astfel la sănătatea mentală și bunăstarea lor.

Cu un set de 144 de piese și două zaruri, Mahjongul este unul dintre cele mai populare jocuri de noroc cu zaruri jucate în patru. Fiecare piesă are o semnificație și un simbolism propriu în cultura chineză, cu ilustrații care înfățișează dragoni, bambus, flori și alte elemente tradiționale chinezești.

Regulile jocului Mahjong sunt relativ simple. Participanții încep cu 13 piese și trebuie să alcătuiască cea mai bună mână de 14 piese numită Mahjong. Scopul este de a aduna combinații de piese, cum ar fi Chow, Pung și Kong, pentru a crea o mână câștigătoare. Jucătorul care reușește să compună o astfel de mână trebuie să strige “Mahjong” pentru a-și anunța victoria.

Jocul se desfășoară pe parcursul a 16 runde, iar câștigătorul este jucătorul cu cel mai mare număr de puncte. În funcție de rezultat, jucătorul poate câștiga recompense financiare atrăgătoare.

Pai Gow

Cu o istorie ce se întinde pe aproximativ 1000 de ani, Pai Gow este unul dintre cele mai populare jocuri de noroc din China antică. Deși este adesea comparat cu domino, Pai Gow este mult mai complex și nu poate fi redus doar la o simplă formă de divertisment.

Nu trebuie să confundăm Pai Gow cu jocul de cazinou Pai Gow Poker, care se bazează pe cărți. Deși cele două jocuri au denumiri similare, ele sunt complet diferite. Cu toate acestea, au un lucru în comun: jucătorii trebuie să pregătească cele mai bune două mâini pentru a câștiga.

În jocul de Pai Gow, participanții sunt împărțiți în 7 jucători și 1 dealer, iar jocul se joacă cu 32 de piese numerotate. La începutul fiecărei runde, toate piesele de domino sunt amestecate și apoi separate în 8 mănunchiuri a câte 4 piese numite “grămezi de lemn”. Jucătorii pot amesteca aceste grămezi înainte de a plasa pariurile.

Fiecare participant, inclusiv dealerul, primește o grămadă de 4 piese de domino după fiecare pariere. Aceste piese trebuie utilizate pentru a forma două mâini: o mână din față și o mână din spate. Scopul jucătorilor este să învingă ambele mâini ale dealerului. Mâna mare a jucătorilor trebuie să fie mai mare decât mâna mare a dealerului, în timp ce mâna mică trebuie să fie mai mică decât mâna mică a dealerului. Pentru a câștiga și a-și înmulți pariul, jucătorii trebuie să obțină două mâini reușite. Dacă jucătorii nu reușesc să câștige nicio mână sau dacă se înregistrează o egalitate, ei își vor primi miza înapoi.

Cu cele aproximativ 36.000 de combinații posibile pentru grămezi de lemn, Pai Gow este un joc provocator, în care jucătorii trebuie să-și amintească diferitele succesiuni ale mâinilor și plăcilor pentru a determina câștigătorul.

Unul dintre marile avantaje ale jocului Pai Gow este ritmul său relativ lent. Jucătorii nu joacă mai mult de 30 de mâini pe oră, ceea ce permite o experiență mai relaxată și mai concentrată.

Keno

Keno, un joc de noroc cu o istorie legendară, a devenit extrem de popular în China și în întreaga lume. În timp ce jocul are origini chinezești și o poveste fascinantă legată de construirea Marelui Zid Chinezesc, astăzi este jucat în cazinourile din întreaga lume și în mediul online.

Keno reprezintă o combinație interesantă între loterie și bingo. Jucătorii trebuie să selecteze între 5 și 10 numere dintr-un set de 80, iar apoi se așteaptă cu nerăbdare să vadă dacă numerele generate aleatoriu de software-ul RNG îi favorizează. Dacă unele dintre cele 20 de numere extrase coincid cu cele alese de jucători, aceștia câștigă.

Deși Keno are origini chinezești, se crede că jocul a fost adus în lumea occidentală de către coloniștii chinezi care au participat la construcția căilor ferate din America. Astăzi, Keno poate fi jucat atât în cazinouri fizice, cât și în variantele sale online.

Regulile jocului Keno sunt simple și ușor de înțeles. Jucătorii trebuie să aleagă tipul de joc și să stabilească pariurile în funcție de bugetul lor. Apoi, ei trebuie să selecteze între 2 și 10 numere de la 1 la 80. Software-ul Keno va genera apoi 20 de numere la întâmplare.

Dacă numerele alese de jucători coincid cu cele extrase, aceștia vor fi recompensați în funcție de regulile de plată ale jocului Keno respectiv. Cu cât jucătorii aleg mai multe numere și acestea coincid, cu atât plățile vor fi mai mari.

Majoritatea cazinourilor care oferă jocul Keno permit jucătorilor să joace aceleași numere de până la 10 ori. Aceștia pot alege să joace noi serii de numere sau să continue cu aceleași numere preferate. Keno este un joc de noroc care nu necesită abilități speciale, fiind potrivit pentru toți cei care doresc să se bucure de emoția unui joc simplu și captivant.

Keno a câștigat popularitate în China datorită simplității sale și a plăților relativ mari, în ciuda pariurilor mai mici. Jucătorii chinezi apreciază acest joc de noroc pentru regulile sale simple și faptul că se bazează în totalitate pe noroc, fără a necesita abilități speciale. Indiferent de valoarea pariului, plățile pentru numerele câștigătoare pot fi foarte generoase.

Concluzie

Jocurile de cazinou cu rădăcini chinezești reprezintă o parte importantă a istoriei și culturii chineze. Mahjong, Pai Gow și Keno sunt doar câteva exemple de jocuri de noroc care au o istorie îndelungată și care continuă să fie populare în China și în întreaga lume. Aceste jocuri oferă o experiență captivantă și o combinație interesantă de strategie, abilități și noroc.

Ele reflectă bogăția și diversitatea culturii chineze și aduc o notă exotică și fascinantă în industria cazinourilor. Indiferent dacă joci într-un cazinou fizic sau în mediul online, aceste jocuri îți vor oferi oportunitatea de a experimenta emoția și suspansul specific jocurilor de noroc chinezești.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *