5 motive pentru care să alegi cursuri pentru funcționari publici

July 28, 2023
35
Views


Să alegi să mergi la cursuri pentru functionari publici la care să ai posibilitatea să fii la curent cu tot ce e nou în domeniu este o oportunitate pe care nu ar trebui să o ratezi.

Învățarea continuă îți dă, atât posibilitatea de a fi cel mai bun în ceea ce faci, cât și de a fi la zi cu informațiile cele mai noi din domeniul în care profesezi.

Iată care sunt cele mai des întâlnite cinci motive pentru a alege să participi la asemenea cursuri – fie că sunt online sau offline. Frecvența cu care urmează să le parcurgi depinde doar de tine și de planurile pe care le ai pentru viitorul carierei tale.

De ce să participi la cursuri de perfecționare profesională

Dacă și tu ești o persoană care își dorește să se autodepășească mereu, dar nu știi neapărat cum să faci primul pas în acest sens, atunci ai ajuns în locul în care trebuie.

Ce putem să te asigurăm este că, odată ce participi la un asemenea curs, vei descoperi pe pielea ta cât de mult te ajută.

1. Înveți de la profesioniști

Cei care ajung să fie traineri sau mentori în cadrul unui proces de învățare sunt, de obicei, cei mai buni de pe piață într-un anumit domeniu. Angajându-se să îi învețe și pe alții, aceștia vor fi mereu la curent cu noutățile din domeniul în care profesează și altele conexe, de care se pot ajuta pentru a-și duce la îndeplinire task-urile.

Trainerii, de cele mai multe ori, au abilități de a transmite informația în așa fel încât să fie ușor înțeleasă de către audiență și, de asemenea, pot să dea feedback constructiv ori de câte ori este nevoie.

2. Networking

Participarea la cursuri – fie că online sau offline – presupune și interacționarea cu alți profesioniști din domeniu.

Acest lucru este deosebit de important, atât pentru statusul curent al carierei tale, cât, mai ales, pentru viitor. Nu se știe niciodată când vei dori să faci o schimbare și faptul că vei cunoaște persoane de la alte instituții te va ajuta în acest sens.

3. Dobândești noi abilități

Orice ocazie de învățare este o ocazie să dobândești noi abilități pe care să le pui în aplicare la locul de muncă pe de o parte și, de ce nu, în viața personală pe de altă parte.

Acestea pot să fie atât teoretice, cât și felul în care să le pui în practică prin munca în echipă, managementul timpului sau felul în care rezolvi un anumit task.

4. Schimb de experiență

Pe lângă partea de networking mai există și cea de schimb de experiență, care presupune împărtășirea ideilor și a tehnicilor prin care pui în aplicare o anumită teorie. La fel vor face și ceilalți participanți și astfel vei avea parte și de un brainstorming creat ad-hoc și care poate să aibă o mare valoare pentru toată lumea.

5. Teoria este pusă la punct

Așa cum trainerii sau mentorii sunt mereu la curent cu noutățile din domeniu, poți să fii sigur că și tu vei fi odată ce vei participa la cursurile livrate de aceștia.

Astfel, vei fi la zi cu partea legislativă – care uneori se schimbă atât de repede încât de-abia ții pasul cu ea.

Fie că îți dorești să construiești o carieră în domeniul public, sau lucrezi de ceva timp în acesta, trebuie să știi deja că învățarea continuă este elementul cheie al carierei tale.

Cele cinci motive pentru care să participi la un curs de perfecționare pe care ți le-am dat noi le-am adunat de la mai multe persoane care au făcut deja asta și, astfel, am alcătuit un top care să te ajute să iei cele mai bune decizii pentru cariera ta.

Desigur, se poate ca tu să ai și altele, iar acest lucru este în regulă. Rugămintea noastră e să ni le spui și nouă, căci cine știe: poate vor apărea în topul de anul viitor. 

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *