4 avantaje pe care le au angajații atunci când înlocuiesc ședințele online cu întâlnirile în persoană

August 9, 2023
22
Views


Cu toate acestea, chiar dacă tehnologia ne oferă numeroase avantaje în modul de lucru, este important să recunoaștem că întâlnirile în persoană cu colegii au o valoare incontestabilă. În cele ce urmează, vei afla care sunt patru dintre avantajele oferite de înlocuirea ședințelor online cu întâlnirile față în față.
Eficiență și timp salvat
Un studiu inițiat de Genesis Property, compania fondată de antreprenorul Liviu Tudor arată că aproape un sfert dintre respondenți petrec, în fiecare săptămână, între 2 și 8 ore în ședințele online de acasă. Un procent de 7,2% dintre aceștia alocă între 8 și 12 ore întâlnirilor virtuale, în timp ce 5,6% se dedică acestei activități mai mult de 12 ore, în fiecare săptămână.

În cadrul ședințelor online pot apărea adesea probleme tehnice, precum conexiunea instabilă la internet sau transmiterea sunetului și imaginii cu întârziere. Aceste situații pot afecta fluxul de comunicare și pot duce la întreruperi frecvente.

Pe de altă parte, ședințele față în față permit o interacțiune mai eficientă. Participanții pot vedea mai ușor expresiile faciale și limbajul corpului, ceea ce facilitează interpretarea și înțelegerea informațiilor. În plus, în cadrul acestor întâlniri nu pot exista întârzieri de comunicare și nu vor fi necesare pauze pentru rezolvarea problemelor tehnice.
Îmbunătățirea comunicării, colaborării și creativității
Întâlnirile în persoană permit schimbul de idei și de feedback în timp real. Acest lucru facilitează comunicarea, clarificarea și înțelegerea aspectelor complexe. În plus, prin interacțiunea directă, colaborarea între membrii echipei se îmbunătățește. Schimbul de idei și de feedback le permite acestora să fie mai rapizi și mai eficienți, lucru care duce la o colaborare mai productivă și la rezultate mai bune.

De asemenea, întâlnirile față în față facilitează discuțiile captivante, care generează idei noi, ce ajută procesul de brainstorming și pe cel de rezolvare a problemelor. Astfel, se pot crea soluții inovatoare și abordări originale.
Posibilitatea de a separa munca de viața de acasă
Munca de acasă a creat o suprapunere între viața profesională și cea personală. Posibilitatea de a participa la întâlniri virtuale din confortul casei poate determina lipsa unei delimitări între timpul de lucru și cel personal.

Prin organizarea ședințelor față în față, angajații au ocazia de a părăsi mediul de acasă și de a se dedica activităților profesionale, ceea ce poate contribui la creșterea productivității. Astfel, le va fi mai ușor să separe viața profesională de cea personală.

Prin intermediul spațiilor de muncă moderne și al conceptelor de co-working și co-living, angajații se vor simți confortabil, ca acasă, atunci când lucrează, și vor putea interacționa cu alți profesioniști.
Un plus de socializare
Odată cu trecerea la sistemul de muncă remote, multe dintre interacțiunile și legăturile cu colegii sau superiorii au fost pierdute. Întâlnirile online permit conectarea, însă nu pot recrea în totalitate interacțiunile umane autentice.

Prin intermediul întâlnirilor în persoană, angajații își pot cunoaște colegii și superiorii într-un mediu mai interactiv și mai prietenos, iar aceste interacțiuni sunt valoroase pentru construirea și menținerea unor relații profesionale. În plus, schimburile de idei din timpul pauzelor, conversațiile spontane și întâlnirile informale după ședințe pot consolida întreaga echipă.

Așadar, deși trăim în era tehnologiei avansate, care ne permite să ne desfășurăm activitatea profesională online, este important să găsim un echilibru între viața profesională și cea personală. Acest echilibru poate fi adus de înlocuirea ședințelor online cu întâlnirile în persoană, aspect care stimulează comunicarea eficientă, colaborarea, creativitatea și dezvoltarea relațiilor interumane.

Sursa foto: Freepik

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *