Pauzele școlare și importanța lor

August 30, 2023
41
Views


Timp de 18 luni ()01/02/2022-31/08/2023) Școala Primară Lorelay din Iași a fost parteneră în cadrul proiectului Erasmus+ KA220, ”Inclusive Break – Equal Opportunities in educational centers”, alături de organizații și școli din Italia și Spania.

Obiectivul principal al proiectului Inclusive Break a apărut pentru a transforma pauza școlară obișnuită într-un spațiu de învățare dinamic și incluziv. Prin proiectul Inclusive Break am urmărit îmbunătățirea calității timpului școlar, promovând acceptarea celorlalți, acordând atenția corespunzătoare nevoilor elevilor, ajutându-i să se simtă integrați și conștientizând dificultățile lor. Unul dintre obiectivele noastre a fost crearea de practici inovatoare în domeniul educației școlare, prin dezvoltarea unei metodologii de lucru bazate pe educația non-formală și dezvoltarea unor activități incluzive pentru identificarea, consolidarea și evaluarea competențelor semnificative pentru dezvoltarea personală și socială a elevilor;

Finalitatea a fost dezvoltarea unui manual interactiv, conceput pentru a servi drept ghid pentru educatori. Acest manual este punctul culminant al unei metodologii și cercetări extinse, aprofundând conceptul de pauze școlare ca oportunități educaționale valoroase, explorând beneficiile lor fizice, psihologice și sociale.

Condusă de consorțiu, metodologia proiectului a luat contur prin crearea a 31 de ateliere de lucru cu copiii. Conceput special pentru pauzele școlare, fiecare atelier este conturat atent în manual, însoțit de diagrame de lucru ușor de utilizat și tutoriale video ilustrative, care reprezintă o punte între faza de testare a metodologiei și implicarea profesorilor și elevilor în evaluare și validare.

De fapt, manualul interactiv depășește furnizarea unui simplu cadru pentru ateliere; oferă, de asemenea, recomandări și considerații, pe baza evaluării efectuate în faza de testare. Aceste perspective servesc drept busolă, ghidând educatorii pe măsură ce adaptează metodologia pentru a se potrivi cu mediile lor școlare unice. Luând în considerare aceste recomandări, educatorii pot maximiza impactul proiectului „Pauza incluzivă” și pot crea transformări de durată în școlile lor. Manualul, precum și materialele video sunt puse la dispoziția tuturor gratuit și pot fi utilizate cu elevii de către toți cei interesați. 

Pentru a descărca manualul, trebuie doar să accesați site-ul web al proiectului, www.inclusivebreak.infoproject.eu , la secțiunea „rezultate” și să faceți clic pe „manual” (sau doar să faceți clic pe linkul „manual”). Când îl descărcați, puteți fi o parte activă a procesului de includere și puteți contribui cu feedback-ul dvs.

Informații despre proiect puteți afla accesând paginile proiectului din social media, precum și pe pagina web a instituției noastre, secțiunea ”Proiecte europene”.





Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *