5 lucruri de care să ții cont când îi amenajezi camera copilului

September 29, 2023
48
Views


De aceea, îți oferim astăzi 5 lucruri pe care îți recomandăm să le ai în vedere atunci când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău.

1. Alege o mobilă rezistentă și spațioasă

După ce ai finalizat cu alegerea parchetului, cu vopsirea pereților, urmează partea care include alegerea mobilierului. În ceea ce privește patul, ține cont ca acesta să fie potrivit vârstei copilului și chiar ajustabil, astfel încât, în momentul în care va crește, să nu fii nevoit să cumperi unul nou, însă, în același timp, acesta să fie potrivit înălțimii și greutății copilului, ca să nu existe potențiale accidente în timpul nopții.
De asemenea, este indicat să ai în vedere ca mobila să nu ocupe prea mult din spațiu, deoarece, mai ales când e mic, copilul are nevoie de loc suficient pentru a se juca și pentru a se deplasa prin cameră. În plus, o cameră organizată, cu un mobilier care să fie compact, dar care să aibă suficiente spații de depozitare, poate fi o idee înțeleaptă atât pentru atunci când acesta e mic, cât și mai încolo, când devine adolescent. Niște rafturi de perete, unde copilul să își depoziteze jucăriile, cărțile, parfumurile și alte obiecte, sunt cu adevărat utile atât pentru pentru a minimiza spațiul utilizat, cât și pentru o bună organizare a lucrurilor.

2. Evită sursele de distragere

Mai ales cât copilul este mic, se recomandă să nu aibă în cameră surse de distragere, precum televizorul și calculatorul, ci acestea să se afle în sufragerie sau în camera părinților, astfel încât să nu aibă acces la ele nesupravegheat. Având televizorul în cameră, copilul va avea tendința să se uite la desene mai mult decât este recomandat, în loc să se culce la ore rezonabile și să se odihnească suficient.

3. Alege culori potrivite

Chiar dacă îți dorești o cameră colorată pentru copilul tău, alege culorile astfel încât să se potrivească cu mobilierul, dar și cu preferințele copilului. Este bine să gândești pe termen lung și, chiar dacă fiica ta își dorește o cameră complet roz, încearcă să îi îndeplinești dorința adaptând unele piese de mobilier sau covorul, de exemplu, fără să vopsești complet pereții cu această culoare (în scurt timp, mai ales la pubertate sau adolescență, s-ar putea să se răzgândească).

4. Cere părerea copilului

Chiar dacă acesta ți se pare mic și consideri că nu s-ar descurca la amenajarea unei camere, este indicat să îi ceri, din când în când, părerea, și să-l faci să se simtă implicat în acest proces. Este evident că, pe parcursul timpului, gusturile i se vor schimba și vor exista, astfel, și modificări în ceea ce privește camera lui. De aceea, este recomandat să-l asculți și să îi amenajezi camera în funcție de propriile sale preferințe.

5. Ține cont de siguranța copilului

Nu în ultimul rând, siguranța copilului este esențială. Securizează prizele, montează ferestre cu sisteme speciale de închidere și asigură-te că mobila este fixată și poziționată bine. De asemenea, tot în ceea ce privește siguranța copilului tău, verifică nivelul de umiditate din cameră și folosește un dezumidificator.

Așadar, amenajarea camerei copilului poate fi un proces destul de dificil și de lungă durată, pentru că presupune multe decizii de luat și destul de multe lucruri de avut în vedere. Cel mai important este să ții cont de siguranța copilului tău atunci când îi alegi mobilierul și îi decorezi camera, iar apoi să te gândești și la aspecte precum culori și mobilier care să se asorteze.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *