Suveranitatea și interesele legitime ale României nu se negociază!

October 10, 2023
37
Views


Partidul ARCA Națiunii Române a luat act, cu surprindere, de lipsa, mai mult decât evidentă de implicare a domnilor Klaus Werner Iohannis și Marcel Ciolacu în ceea ce privește apărarea intereselor legitime ale comunităților românești din Ucraina, dar și a suveranității României în contextul discuțiilor “private” purtate cu domnul Volodimir Zelenski, Președintele Ucrainei. Ne întrebăm, legitim, de ce aceste discuții nu au fost publice și care este motivul pentru care cei doi menționați mai sus negociază subiecte atât de importante pentru România în discuții private.

București, 10 octombrie 2023 – Partidul ARCA Națiunii Române a luat act, cu surprindere, de lipsa, mai mult decât evidentă de implicare a domnilor Klaus Werner Iohannis și Marcel Ciolacu în ceea ce privește apărarea intereselor legitime ale comunităților românești din Ucraina, dar și a suveranității României în contextul discuțiilor “private” purtate cu domnul Volodimir Zelenski, Președintele Ucrainei. Ne întrebăm, legitim, de ce aceste discuții nu au fost publice și care este motivul pentru care cei doi menționați mai sus negociază subiecte atât de importante pentru România în discuții private.

Partidul ARCA Națiunii Române recunoaște dreptul poporului ucrainean de a se apăra militar, în contextul agresiunii nejustificate a Federației Ruse (și de altfel, dreptul oricărui popor de a-și apăra interesele naționale chiar și pe cale militară, atunci când căile pașnice  sunt epuizate – vezi dreptul poporului israelian de a se apăra militar în cazul agresiunii nejustificate a organizației Hamas), dar consideră ca fiind inacceptabilă lipsa unei poziții ferme din partea Președintelui României și a Prim Ministrului în ceea ce privește situația bisericilor românești și a respectării drepturilor comunităților românești din Bucovina de Nord, inclusiv dreptul la limba maternă.

Totodată, atragem atenția că, prin deciziile politice, susținute de cetățenii Klaus Werner Iohannis și puse în aplicare de cetățeanul Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru al Guvernului României, interesele legitime ale agricultorilor români au fost și sunt, mai ales la acest moment, grav afectate. Prin aceste decizii, inexplicabile pentru orice cetățean român, profund injuste, nedemne și slugarnice, producătorii agricoli din Ucraina au fost favorizați necondiționat, în timp ce fermierii români (deja afectați de seceta prelungită) sunt duși, din nou în faliment, pentru al doilea an la rând. România a devenit astfel, o culme a slugărniciei în Europa, ignorând și interesul agricol național și acceptând, din nou, cu capul jos, în genunchi, umilirea românilor din Bucovina, lipsiți de zeci de ani de diferitele regimuri ucrainene, și de dreptul la Dumnezeu și la folosirea limbii materne.  

„În timp ce alte state (Polonia, Ungaria, Slovacia și Cehia) au refuzat justificat si legitim, îngroparea agriculturilor lor naționale, Președintele României, cetățeanul Klaus Werner Iohannis si Primul Ministru, cetățeanul Marcel Ciolacu au acceptat, cu zâmbetul pe buze, cinic, toate deciziile impuse împotriva României de funcționarii ne-aleși de la Bruxelles, trădând interesul economic național.

Subliniez faptul că, potrivit Constituției României, atât Președintele, cât și Primul-ministru au obligația de a apăra interesele cetățenilor români, atât a celor de pe teritoriul României cât și  din diaspora, care au avut încredere în promisiunile electorale și care le-au acordat votul. Consideram că, până la abordarea unor subiecte privind sprijinul Ucrainei, primele subiecte ale agendei întâlnirii trebuiau să vizeze drepturile comunităților românești și situația bisericilor din Bucovina de Nord” a declarat Corina Pânzaru, președinte executiv Partidul ARCA Națiunii Române.

Nu în ultimul rând, Partidul ARCA Națiunii Române consideră că între România și Ucraina nu se poate face vorbire despre “o relație bilaterală bazată pe încredere și valori comune, cu o viziune pe termen lung și axată pe generarea de proiecte concrete, în beneficiul cetățenilor”, atât timp cât ne aflăm în fața unui dublu standard in favoarea unilaterala a Ucraina, economia și agricultura românească fiind “omorâtă” și, implicit, interesele legitime ale românilor, trădate.

 

Corina Pânzaru

Președinte Executiv

Partidul ARCA Națiunii RomâneSursa

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *