Dezvoltarea pieței forței de muncă din România: Interviu

November 2, 2023
57
Views


În contextul cererii de forță de muncă în piața muncii din România, în continuă expansiune, și al necesității constante de muncitori calificați, CMC Abroad s-a impus ca un jucător-cheie în domeniu. Cu o abordare inovatoare de a aduce muncitori din India și Nepal pentru a satisface cererea locală, Ravi Jogadia, Managing Director al CMC Abroad, ne dezvăluie cum au observat oportunitățile din România și cum și-au consolidat relațiile cu partenerii de afaceri din țară. Am explorat motivele care stau la baza succesului CMC Abroad, evoluția pieței forței de muncă din România și perspectivele viitoare. De asemenea, am discutat despre cum au gestionat schimbările legislative și cerințele complexe pentru migrație și forță de muncă, precum și cum tehnologia joacă un rol crucial în operațiunile lor. Descoperiți beneficiile pentru angajatorii români care colaborează cu CMC Abroad și modul în care această companie contribuie la dezvoltarea și integrarea comunităților de

Ce oportunități ați observat în România care v-au inspirat să dezvoltați CMC Abroad?

Oportunitățile din România au fost evidente și captivante pentru noi, oferind un teren fertil pentru dezvoltarea CMC Abroad. Dorința locuitorilor din România de a-și clădi un viitor mai stabil pentru ei și familiile lor i-a determinat să părăsească țara, unii dintre ei chiar definitiv. În ultimii 30 de ani, aproximativ 5 milioane de persoane au ales să plece, ceea ce a dus la o scădere a forței de muncă locală. Această tendință a determinat o cerere în continuă creștere pentru muncitori calificați. În contrast, India, cu o populație uriașă și forță de muncă calificată, a devenit o sursă promițătoare pentru a satisface această cerere din România. Prin urmare, am văzut un mare potențial în acest deficit al forței de muncă și am adus împreună cererea de forță de muncă din România și oferta de muncitori calificați din India, creând astfel CMC Abroad.

Cum vedeți evoluția pieței forței de muncă din România și cum se încadrează CMC Abroad în această evoluție?

Evoluția pieței forței de muncă din România a arătat o cerere constantă pentru muncitori calificați. Într-o economie în continuă dezvoltare, companiile din România au nevoie de resurse umane pentru a-și crește și menține competitivitatea. CMC Abroad se încadrează perfect în această evoluție, aducând muncitori calificați din India și Nepal pentru a satisface această cerere în creștere. Acest proces ne permite să sprijinim angajatorii din România în găsirea personalului potrivit, susținând astfel dezvoltarea economică a țării.

Cum ați reușit să construiți relații de încredere cu partenerii de afaceri din România și din alte țări?

Relațiile de încredere sunt fundamentale în orice afacere și acest lucru se aplică și în cazul nostru. Am construit relații solide cu partenerii noștri din România și din alte țări printr-o abordare transparență și profesionalism. Comunicarea deschisă, oferirea de răspunsuri complete și furnizarea de dovezi solide au fost cheia construirii încrederii. De asemenea, am organizat vizite în India pentru partenerii noștri, astfel încât aceștia să poată cunoaște direct potențialii muncitori din firmele lor, consolidând astfel încrederea reciprocă.

Care sunt beneficiile principale pentru angajatorii din România care aleg să colaboreze cu CMC Abroad?

Colaborarea cu CMC Abroad aduce mai multe beneficii angajatorilor din România. Unul dintre principalele avantaje este faptul că nu lucram cu intermediari. Noi preluăm întregul proces de recrutare și aducem muncitorii în România, asigurându-ne că aceștia rămân aici. În plus, suntem singura companie de recrutare forță de muncă din Asia care oferă o garanție de remanență a muncitorilor de un an la locurile de muncă la care au fost plasați. Acest lucru oferă angajatorilor securitate și control asupra personalului lor.

Ce măsuri luați pentru a asigura că muncitorii aduși în România sunt bine integrați și satisfăcuți la locul de muncă?

Asigurarea integrării și satisfacției muncitorilor este o prioritate pentru noi. Pe lângă faptul că îi informăm cu privire la locurile de muncă, încă de când se află în India, le oferim detalii despre viața din România, obiceiurile locale, condițiile de muncă, cazare, transport și multe altele. Oferim sprijin și asistență continuă pe toată durata contractului lor pentru a ne asigura că sunt bine integrați și că se simt confortabil la locul de muncă.

Cum a evoluat cererea pentru muncitori din Asia în România în ultimii ani și cum vedeți această tendință în viitor?

Cererea pentru muncitori din Asia în România a cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani. Centrele noastre de recrutare din India au devenit tot mai aglomerate, iar muncitorii dornici să lucreze în România continuă să crească în număr. În viitor, anticipăm o creștere constantă a cererii, deoarece piața forței de muncă din România rămâne într-o continuă expansiune.

Cum ați gestionat schimbările legislative și cerințele pentru migrație și forță de muncă în România?

Gestionarea schimbărilor legislative și a cerințelor pentru migrație și forță de muncă a fost o parte importantă a procesului nostru. Am fost mereu la curent cu modificările legislative și am adaptat contractele noastre pentru a se conforma acestor schimbări. Colaborăm îndeaproape cu specialiști juridici pentru a ne asigura că suntem mereu în concordanță cu reglementările. Deși anumite proceduri pot fi mai complexe, le privim ca o parte a evoluției și a menținerii calității serviciilor noastre.

Cum vedeți potențialul CMC Abroad de a se extinde și în alte țări europene sau regiuni?

Există potențial pentru extinderea CMC Abroad în alte țări europene sau regiuni. Deja am fost contactați de firme din țările vecine care sunt interesate de serviciile noastre. Cu toate acestea, orice extindere va fi atent analizată pentru a ne asigura că este sustenabilă în contextul social și legislativ actual.

Ce rol joacă tehnologia în gestionarea și eficientizarea operațiunilor CMC Abroad?

Tehnologia joacă un rol crucial în gestionarea și eficientizarea operațiunilor noastre. Ne ajută să fim la curent cu schimbările legislative, să analizăm profilurile firmelor și să fim mai eficienți în procesele noastre. Cu toate acestea, tehnologia nu poate înlocui contactul direct cu oamenii. Relațiile umane rămân la fel de importante pentru noi, iar tehnologia completează aceste interacțiuni.

Cum contribuie CMC Abroad la dezvoltarea și susținerea comunităților din care provin muncitorii din India și Nepal?

Deși încă nu putem vorbi de comunități stabile, există posibilitatea ca pe viitor să se formeze astfel de grupuri. Dacă muncitorii aleg să rămână mai mult timp sau să-și aducă familiile, cu siguranță vom vedea dezvoltarea unor comunități proprii. În plus, ei au oportunitatea de a descoperi și de a participa la viața comunităților locale din România, ceea ce aduce o schimbare culturală semnificativă și o mai bună înțelegere reciprocă.

Cum colaborați cu instituțiile guvernamentale și organizațiile din România? Este un proces simplu sau, mai degrabă, ați întâmpinat greutăți?

Colaborarea cu instituțiile guvernamentale și organizațiile din România implică respectarea riguroasă a cerințelor și a reglementărilor din țară. Timpul de așteptare al dosarelor noastre la ambasadele românești din India poate fi destul de îndelungat, dar înțelegem importanța procesului și a respectării procedurilor. Am găsit sprijin din partea acestor instituții și suntem dedicați respectării legilor și regulamentelor din România.

Ce planuri aveți pentru dezvoltarea și consolidarea CMC Abroad în viitor, atât în România, cât și la nivel global?

Ne dorim să ne extindem activitatea către alte țări europene în care lipsa forței de muncă calificată reprezintă o problemă. Cu toate acestea, este necesar să evaluăm în mod atent sustenabilitatea unei astfel de extinderi în contextul actual și să ținem cont de schimbările continue, sociale și legislative, care au loc. Ne dorim să rămânem un partener de încredere pentru angajatori și să continuăm să contribuim la dezvoltarea economică și socială a României și a altor țări în care operăm.Sursa

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *