Cum alegi serviciile de îngrijire medicală într-un cămin de bătrâni

March 25, 2022
17
Views


Cum alegi serviciile de îngrijire medicală într-un cămin de bătrâni

În funcție de nevoile vârstnicului

Pentru cei care au nevoie de recuperare medicală

Dacă seniorul se află în stadiul de recuperare medicală postoperatorie, va beneficia de fizioterapie și kinetoterapie în spații special amenajate. Asistentele medicale și infirmierele vor fi disponibile non-stop, iar în cazul în care este nevoie de investigații suplimentare, acesta va fi transportat la spital împreună cu un membru al personalului care îl va monitoriza pe tot parcursul internării.

Căminele de bătrâni private dețin aparatură medicală de specialitate și oferă asistență în realizarea igienei corporale de câte ori este nevoie, inclusiv când vine vorba despre tratarea plăgilor sau escarelor. Recuperarea seniorului va fi înlesnită de toate aceste facilități oferite, indiferent dacă este vorba despre recuperare după intervenții chirurgicale, accidente cardiovasculare sau infarct. 

Atunci când membrii familiei nu se pot ocupa constant de îngrijirea și supravegherea vârstnicului, personalul specializat va prelua această responsabilitate la cămin.  

Pentru cei care suferă de deficiențe de memorie

Seniorii care suferă de boli precum Alzheimer sau demență beneficiază de opțiuni de îngrijire și vor fi tratați cu blândețe într-un loc precum căminul de bătrâni Affinity Park Residence. Aici vor avea ocazia să socializeze și să participe la activități special gândite pentru ei, fiind înconjurați de personal plin de compasiune. 

Dacă ai observat că vârstnicul din viața ta resimte o jenă atunci când trebuie să ceară ajutor pentru a realiza anumite sarcini sau nu mai este interesat de socializare atunci când își dă seama de pierderile de memorie pe care le are, este momentul ca mediul în care se află să se schimbe pentru a-i acomoda mai bine nevoile. 

Mai mult decât atât, persoanele care suferă de deficiență de memorie se pot pune în pericol atunci când uită unde se află sau de ce se află acolo. Poți evita riscul de accidente cazându-l într-un cămin unde va fi supravegheat constant.   

Pentru cei care care suferă de complicații ale bolilor grave

Complicațiile apărute ca urmare a bolilor grave se pot înrăutăți dacă seniorul nu are parte de asistența medicală necesară. Într-un cămin de bătrâni, tratamentul de care are nevoie va fi administrat conform schemei recomandate de medic și va putea apela la diverși specialiști precum ortoped, cardiolog, neurolog sau psihiatru atunci când simptomele se înrăutățesc. 

Recoltarea probelor pentru analizele medicale și colaborarea cu alte centre de recuperare geriatrică îi vor îmbunătăți starea psihică, știind că se află tot timpul în siguranță și pe mâini bune. Fișa medicală va fi actualizată constant, iar seniorul va beneficia de ajutor la deplasare sau în alte sarcini dificil de realizat pe cont propriu.  

Este important să identifici nevoile seniorului din viața ta și să acționezi din timp astfel încât simptomele sale să nu se agraveze. Alege să-l cazezi într-un centru care-i va prioritiza starea de sănătate fizică și psihică. 

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *