4 lucruri pe care le poti face pentru a gasi locul de munca mult dorit

October 18, 2022
14
Views


Poate fi usor sa intri online si sa gasesti anunturi, sa aplici si sa mergi la interviuri, dar ce se intampla dupa aceea conteaza cel mai mult. Daca nu ai facut alegerea potrivita, dupa scurt timp vei ajunge sa nu te mai simti confortabil la job si va trebui sa reiei cautarile.

Iata 4 sfaturi de care ar trebui sa tii cont cand iti cauti un loc de munca care sa ti se potriveasca!

 

Asigura-te ca stii exact ce iti doresti sa faci

Inainte de a cauta anunturi angajari, rezerva-ti timp pentru a afla exact ce iti doresti sa faci. Utilizeaza testele care te pot ajuta sa iti identifici abilitatile si alege job-ul in functie de acestea. Fa o evaluare a carierei pe care o doresti, a obiectivelor de viitor si, daca este necesar, apeleaza la consiliere pentru a afla exact ce ar trebui sa urmaresti si ce ti se potriveste.

 

Cauta informatii din interiorul companiei

Nu aplica doar pentru a ocupa un loc de munca. Fa un pas mai departe si foloseste-ti conexiunile de pe Facebook, Twitter sau LinkedIn pentru a afla daca stii pe cineva din interior si cere informatii atat despre job, cat si despre companie. Aceste persoane ar putea sa iti faca o recomandare pentru o anumita pozitie si sa faci alegerea cea mai buna pentru tine.

 

Nu uita ca interviul functioneaza in ambele sensuri

Cand mergi la interviu nu rata ocazia de a afla mai multe lucruri despre companie. Fii pregatit sa raspunzi la intrebarile care iti vor fi adresate, dar fa si o lista cu propriile tale intrebari si fii gata sa o folosesti. Daca nu esti convins ca oferta ti se potriveste sau ca ai gasit echipa si compania cu care vrei sa lucrezi, intreaba daca poti sa iti cunosti viitorul sef sau sa vorbesti cu cativa dintre viitorii tai colegi. De asemenea, daca ai fost acceptat si ti se ofera postul, dar nu esti sigur ca il vrei, solicita timp de gandire.

 

Afla care este codul de conduita al companiei

Uneori se intampla ca jobul sa fie grozav, dar compania sa nu fie cea potrivita pentru tine in momentul actual de cariera. Poate fi prea formala sau prea casuala, sa aiba o structura care nu te avantajeaza sau sa nu existe oportunitati de avansare. De asemenea, s-ar putea sa nu ti se potriveasca programul de lucru care, fie este prea felxibil, fie este prea inflexibil, sau numarul de ore lucrate sa nu fie compatibil cu obligatiile si viata ta personala.

 

Nu toate locurile de munca functioneaza perfect, chiar daca tu faci ceea ce trebuie. Totusi, daca vei tine cont de sfaturile de mai sus, sunt sanse mai mari sa gasesti un job pe care sa il iubesti!

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *