Ce inseamna joc responsabil

November 4, 2022
18
Views


Practic, nu exista orasel in care sa nu fie cel putin o casa de pariuri. Iar pe internet si la TV sunt reclame la o multime de case de pariuri online. Doar pe acest site poti descoperi numeroase oferte la casele de pariuri online, in materie de bonusuri de bun venit si alte informatii relevante, asa ca este limpede faptul ca oferta este peste masura de mare.

Numarul mare de case de pariuri a dus la un numar mai mare de pariori, iar pentru unii pariurile sportive reprezinta o reala problema. Asa a aparut conceptul de joc responsabil la pariuri, subiect despre care ne propunem sa vorbim in randurile urmatoare.

Ce este „Joc Responsabil” la pariuri sportive

Probabil ca ai intalnit si tu mesajul de „joc responsabil” adesea cand ai vizitat o casa de pariuri online. Ei bine, acesta este un program special dedicat persoanelor care au dezvoltat o dependenta pentru pariurile sportive. Prin intermediul acestui program se doreste a le oferi o mana de ajutor astfel incat sa poata tine mai usor situatia de control.

Altfel spus, programul „Joc Responsabil” este dedicat celor care pariaza prea mult si adesea ajung sa piarda tot, ceea ce duce desigur la aparitia altor probleme in lant.

La baza crearii acestui program se afla Asociatia Organizatorilor de Sloturi din Romania si Romanian Bookmakers – Patronatul Organizatorilor de Pariuri din Romania. Existenta programului este justificata de dorinta de identificare, prevenire si asistare a pariorilor care prezinta astfel de probleme cu pariurile sportive.

Procentul persoanelor care au probleme cu dependenta de pariurile sportive este totusi destul de mic, dar nu poate fi ignorat. In 2016, conform unui studiu, aproximativ 0,6% dintre romani aveau astfel de probleme, fiind un procent ce se incadreaza in media europeana.

Cu toate acestea, programul este unul redus si datorita acestui program cunoscut cu numele de „Joc Responsabil”, ceea ce ne face sa credem ca programul si-a atins obiectivul propus si continua sa o faca in continuare, mentinand acest procent la un nivel scazut.

In plus, casele de pariuri au inclus anumite optiuni ce le permite pariorilor sa isi puna propriile limite si totodata primesc avertizari atunci cand pur si simplu au pariat foarte mult. Sunt optiuni simple, dar foarte practice, cu ajutorul carora pariorii nu pierd controlul atunci cand plaseaza pariuri sportive.

Pentru cei mai multi dintre pariori, campania ce promoveaza jocul responsabil la pariuri este mai mult decat bine-venita, oferind numeroase avantaje si beneficii nu numai celor care au probleme cu dependenta la pariuri dar si persoanelor obisnuite, in general. Pe acestea din urma le ajuta sa constientizeze gravitatea acestei probleme, pentru a o putea evita astfel.

Important de precizat este si faptul ca acest program ce isi doreste promovarea jocului responsabil este dedicat nu numai celor care plaseaza pariuri sportive, ci tuturor persoanelor care obisnuiesc sa frecventeze jocurile de noroc. Altfel spus, agentiile de pariuri vor recomanda jocul responsabil inclusiv la sloturi si la alte jocuri de cazino, ceea ce reprezinta desigur un beneficiu important al programului.

Ce ofera acest program?

Ei bine, programul de joc responsabil nu include doar cateva indicatii pe site-urile caselor de pariuri si atat, ci este vorba despre o campanie mult mai complexa.

Mai exact, jucatorii care simt ca au o problema cu pariurile pot solicita consiliere gratuita atat prin telefon cat si prin mail. Mai mult decat atat, pariorii pot folosi un chestionar de auto-testare care ii ajuta sa afle daca au dezvoltat o dependenta pentru jocurile de noroc sau nu. In plus, exista materiale de informare atat in salile de joc cat si pe site-urile caselor de pariuri online.

In ceea ce priveste angajatii din salile de jocuri, acestia pot beneficia de cursuri de instruire din partea unor psihologi, pentru a putea gestiona mai usor anumite evenimente. De asemenea, exista centre unde sunt organizate sedinte gratuite de evaluare si consiliere pentru persoanele cu probleme.

Acestea sunt, asadar, cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le cunosti despre programul „joc responsabil”.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *