Cursuri de antreprenoriat online GRATUITE prin proiectul ENTER pentru tinerii NEETs din regiunea Sud Muntenia

November 9, 2022
16
Views


Proiectul este implementat de PTIR (Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România), în colaborare cu AJOFM PH (Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova), în perioada 28 Iunie 2022 – 27 Decembrie 2023 (18 luni).

Prin intermediul cursurilor online, participanții vor dobândii competențe antreprenoriale, financiare și juridice. Cursurile sunt complet gratuite și certificate de Autoritatea Națională pentru Calificări. Durata totală a cursurilor va fi de 40 de ore.

Proiectul îți propune ca minim 84 tineri NEETs (fără loc de muncă și care nu urmează o formă de învățământ) din Regiunea vizată să participe la cursurile de competențe antreprenoriale, din care minim 76 să obțină diplomă certificată de ANC.

Toți absolvenții cursului vor beneficia de o subvenție în valoare de 200 de lei.

De asemenea, la finalul cursurilor, absolvenții vor avea ocazia să participe la un concurs de planuri de afaceri în urma căruia 9 tineri din Grupul Țintă al proiectului, absolvenți ai cursului de antreprenoriat vor beneficia de finanțare nerambursabilă din Fonduri Europene în valoare de până la 25.000 de Euro pentru demararea unei afaceri proprii.

Câștigătorii concursului vor fi asistați de experții proiectului în procesul de înființare a unei firme noi și pentru demararea afacerii lor conform cu planul de afacere câștigător.

Cursurile de antreprenoriat vă pot ajuta la creșterea șanselor de succes al unei afaceri proprii, dar și la dezvoltarea de competențe relevante pe piața muncii și foarte căutate de angajatori. 

Totodată, pe lângă cursurile de antreprenoriat, în cadrul proiectului se organizează și alte cursuri de formare profesională, iar persoanele înscrise în proiect pot beneficia de servicii de mediere a muncii.

Vă puteți înscrie la cursurile de competențe antreprenoriale ENTER dacă:

–       Aveți vârsta între 16 și 29 de ani;

–       Nu aveți un loc de muncă și nu urmați o formă de învățământ;

–       Aveți domiciliul sau reședința în regiunea Sud-Muntenia (județele Argeș, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ialomița, Călărași);

–       Sunteți înregistrat și profilat de către SPO (Serviciul Public de Ocupare, exemplu – AJOFM din județul dumneavoastră) – experții din proiect vă vor asista pentru îndeplinirea acestei condiții.

–       Aveți un nivel de ocupabilitate A, respectiv “ușor ocupabil” conform profilării de către SPO – stabilit în principal în baza nivelului de educație atins de dumneavoastră (persoanele cu liceul absolvit vor fi profilate în această categorie).

 

Puteți realiza primul pas pentru înscrierea în proiect completând formularul de la pagina https://www.inscriere-enter.ro

Experții din proiect vă vor contacta în cel mai scurt timp pentru a vă oferii mai multe detalii și pentru a vă asista în procesul de înscriere în proiect.

Atenție! Perioada de înscriere pentru concursul de planuri de afaceri se va încheia în data de 10 noiembrie 2022!

Obiectivul principal al proiectului este facilitarea accesului a 378 tineri NEETs din Regiunea Sud Muntenia la măsuri și intervenții pentru dobândirea de noi cunoștințe, competențe și aptitudini de muncă, în scopul creșterii gradului de ocupare al acestora.

Principalele rezultate previzionate ale proiectului sunt:

–       O campanie de informare și promovare

–       13 de stagii de curs tip specializare și calificare nivel 2 implementate: minim 182 participanți din care minim 164 (>90%) certificați cu diplomă ANC

–       6 sesiuni de cursuri de dobândire a competențelor antreprenoriale: minim 84 participanți din care minim 76 (>90%) certificați cu diplomă ANC

–       1 competiție de planuri de afaceri: 9 planuri de afaceri ale absolvenților cursului de competențe antreprenoriale selectate în vederea acordării de finanțări nerambursabile în valoare de până la 25.000 Euro fiecare

–       378 tineri din GT beneficiari de servicii de mediere a muncii,

 

Proiectul are o valoare totală de 4,942,350.77 lei (valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE: 4,546,962.70 lei).

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

  

Date de contact:

Proiectul ENTER – Acces pe piața muncii pentru tinerii NEETs din Regiunea Sud-Muntenia

Pagină proiect: https://www.ptir.ro/proiecte-in-implementare/enter-acces-pe-piata-muncii-pentru-tinerii-neets-din-regiunea-sud-muntenia-2.html

Pagina Facebook proiect: https://www.facebook.com/enter.sud

Pagină înscriere în proiect: https://www.inscriere-enter.ro

 

Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România:

https://www.ptir.ro/

Adresa: Str. Spătarului, nr. 30, Sector 2, București

Tel: +40 318 241 592; +40 318 241 593

Fax: +40 318 241 593

E-mail: office@ptir.ro

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova – PARTENER

www.prahova.anofm.ro

Sediul central: Str. Nicolae Iorga, Nr. 1, Ploiești, jud. Prahova

Tel.: 0244 / 577 380

E-mail: ajofm@ph.anofm.ro

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *