Competiția de baschet între licee CUPA EDU, Ediția 2022

November 10, 2022
17
Views


Este una dintre cele mai mari competiții private organizate în București în parteneriat cu I.S.M.B. în ultimii 15 ani. Este binevenită, contribuie la o viață școlară sănătoasă și promovează realizarea activităților sportive în rândul elevilor, cu toate beneficiile ce decurg de aici, atât cele de pe plan fizic, cât și educativ”, declară Laurențiu Oprea, Inspector Școlar din cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

 

Competiția de baschet va debuta în data de 21 Noiembrie iar liceenii se vor înfrunta în meciuri eliminatorii susținute în nu mai puțin de 7 licee diferite din București și împrejurimi. Ziua finalelor va avea loc duminică, 18 Decembrie, în cadrul Arenei ROMSILVA-ȘTIINȚA aflată în Șoseaua Petricani, Nr. 9A, Sector 2, începând cu ora 10:00. Spectacolul dintre finale va fi asigurat de trupa CHALLENGE ARTS și o reprezentație specială a Dianei Căldăraru.

 

Anticipația este la cote maxime în rândul participanților, competiția find deja la a treia ediție anul acesta. „Jucătorii noștri sunt pregătiți, abia așteapă această competiție. Sunt foarte bucuroși că pot evolua în fața colegilor într-o competiție de o asemenea anvergură” declară Prof. Mihai Taciu, antrenorul celor de la Colegiul Național Cantemir Vodă, unii dintre favoriții acestei competiții.

 

La  CUPA EDU 2022 jucătorii promit să nu se lase intimidați de campionii en-titre:  „Mă bucur pentru că putem să continuăm tradiția Colegiului Național „Cantemir Vodă” construită de-alungul anilor. Anul trecut am reușit să ne plasă pe primul loc la Cupa liceelor, rezultat care ne încurajează și ne face să ne dorim același rezultat și în cadrul acestei competiții”, declară Rareș Nicolae de la Cantemir Vodă, MVP al Cupei liceelor la baschet din anul școlar precedent.

 

Entuziasmul este molipsitor: „CUPA EDU este energie curată! Ne bucurăm să ne alăturăm acestui proiect și urmărim cu interes confruntările tinerilor sportivi. Fie ca cei mai pregătiți să câștige!” declară Răzvan Popescu, C.E.O. ROMGAZ, Sponsor Principal al evenimentului.

 

Tot parte a evenimentului „CUPA EDU”, anul acesta va debuta şi competiţia CUPA EDU 3×3 CHALLENGE adresată de asemenea liceenilor, această primă ediţie fiind organizată doar pentru selecţionatele feminine al 12 licee din Municipiul Bucureşti şi zonele limitrofe.

 

Însă CUPA EDU nu înseamnă doar sport: „CUPA EDU este un proiect prin care se reafirmă rolul sportului în educație, în special pentru aspectele sociale şi culturale ale acestuia, precum şi pentru valorile educaţionale şi sociale pe care le transmite, precum autodisciplina, autodepăşirea, solidaritatea, competiţia onestă, respectul pentru adversar, integrarea socială, opoziţia faţă de orice formă de discriminare, spiritul de echipă, toleranţa şi sportivitatea”, ne spune Edward Stănescu, purtătorul de cuvânt al acestei ediții.

 

Partenerii principali ai evenimentului sunt Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Federaţia Română de Baschet, Asociaţia Municipală de Baschet Bucureşti, Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, Clubul Sportiv Universitar „Ştiinţa” Bucureşti. Sponsorul principal este ROMGAZ SA.

 

Alţi sponsori şi parteneri sunt GOODEATS, UNDER ARMOUR și DECATHLON. Mai multe detalii pe www.cupaedu.ro, Instagram și facebook.

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *