Drumuri sigure pentru toţi, un nou proiect inițiat de Fundația Brake și susţinut de Industrie Mică Prahova SA

November 21, 2022
29
Views


Potrivit celor mai recente statistici în domeniu, peste 6000 de copii și-au pierdut viețile în ultimii zece ani în accidente la nivelul Uniunii Europene. Din nefericire, România se situează pe primele locuri și în această privință. Preocuparea pentru siguranţa rutieră a celor mici se află în centrul activităţilor cu componentă socială derulate în ultimii ani de Industrie Mică Prahova SA, acest lucru fiind demonstrat prin campaniile dedicate exclusiv acestei categorii vulnerabile.

 „Materialele distribuite anul acesta sunt legate de teme actuale precum: circulaţia pe drumurile rurale, viteza, neatenția la volan, conducerea sub influenţa alcoolului, dar includ şi soluţii privind managementul flotelor, deplasarea în siguranță a copiilor şi a altor categorii vulnerabile în trafic precum bicicliştii sau motocicliştii. O zi specială – 20 noiembrie – este dedicată comemorării victimelor din trafic, astfel alăturându-ne celor care participă la Ziua Mondială a Comemorării Victimelor din Accidente Rutiere,” a menționat cu acest prilej Iulia-Mihaela Matreș, Director general adjunct al Industrie Mică Prahova SA.   

Implicarea în conceperea și organizarea de campanii de educație rutieră nu reprezintă singurele eforturi în domeniu ale societății prahovene. Recent, Industrie Mică Prahova SA a participat la ancheta publică organizată pentru elaborarea unui nou standard privind marcajele rutiere pentru traseul sugerat pentru biciclete. Astfel, standardul respectiv a fost completat cu două noi subparagrafe, în conformitate cu sugestiile transmise de Industrie Mică Prahova SA. Acestea menționează că marcajul pentru traseul sugerat pentru biciclete (marcaj de tip Sharrows) va fi amplasat la o distanță minimă de 0,5 metri față de marginea drumului și recomandă ca respectivul marcaj să fie amplasat în apropierea iluminatului public, pentru o mai bună vizibilitate pe timpul nopții.

Industrie Mică Prahova S.A. activează în domeniul semnalizării orizontale și verticale de peste 30 de ani. În această perioadă a produs și instalat indicatoare rutiere și a aplicat marcaje rutiere la nivel local și național. Interesul constant pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere în România a fost demonstrat încă de la semnarea Cartei Europene a Siguranţei Rutiere şi lansarea primului blog de companie în domeniul siguranţei rutiere din România, Drumul în siguranţă, dar și prin o serie de campanii create cu scopul diminuării numărului accidentelor rutiere.

   

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *