Medicii Artistic Dent explică diferențele dintre un implant ceramic și cel din titan

November 21, 2022
28
Views


Cele din titan au reprezentat standardul încă din anii 1960 și au o rată de succes foarte bună, în timp ce implanturile dentare ceramice au fost introduse în 1987 și sunt utilizate pe scară largă în Europa, cu rate de succes foarte similare cu cele din metal.

                                                                                      

De ce să alegeți un implant dentar ceramic în locul unuia din titan?

 

Estetică deosebităImplanturile dentare ceramice sunt albe, astfel încât nu produc umbrele întunecate care apar în zona gingiei.

Evitarea alergiei la titan – Implanturile din titan pot declanșa o reacție alergică la unele persoane, dar aceasta nu este o problemă în cazul implanturilor ceramice.

Acumularea mai redusă a plăcii bacteriene în jurul implanturilor – Diverse studii au constatat că implanturile ceramice sunt eficiente în reducerea formării plăcii și a infecțiilor.

Ceramica rezistă mult mai bine la coroziune – Din punct de vedere al conductivității electrice și termice, ceramica este mai slabă decât titanul. Prin urmare, nu există îngrijorarea că implanturile ceramice se vor coroda așa cum ar putea face implanturile din titan.

 

 

Implanturile dentare ceramice sunt sigure?

Mulți oameni cred că implanturile ceramice sunt o alegere mai sigură și, în general, mai bună în comparație cu cele din titan. Cu toate acestea, există anumite avantaje ale titanului care îl fac să fie recomandat pentru cei care au nevoie de mai multe implanturi.

Este important să cântăriți potențialele beneficii și riscuri ale implanturilor din ceramică și titan înainte de a lua o decizie, motiv pentru care se recomandă întotdeauna consultarea unui medic dentist care are experiență cu ambele sisteme.

 

Echipa Artistic Dent utilizează implanturi foarte calitative, realizate din materiale avansate. Unul dintre cele mai estetice implanturi dentare, Straumann Pure Ceramic, ne ajută să obținem dinți artificiali cu aspect natural, fără metal.

 

Contact:

Str. Maximilian Popper nr.45, sector 3, Bucuresti

0765.507.665

clinica@artistic-dent.ro

www.artistic-dent.ro

Source link

Article Categories:
General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *